szakacsreceptek.hu

Pulykamell barackkal és mozzarellával

    

Grillezett pulykamell szeletek, édes barackkal és ínycsiklandó sajttal, édes barackos-boros mártással. Rizzsel tálaljuk, amelyre öntünk a szószból.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
Mozzarella sajt250gramm
fehér bors, őrölt½teáskanál
fehérbor, száraz100milliliter
kristálycukor1.5teáskanál
olivaolaj80milliliter
pulykamell800gramm
½teáskanál
vaj50gramm
víz50milliliter
őszibarack kompót400gramm

1. 

pulykamell 800 gramm

A pulykamelleket megmossuk, és felszeleteljük, klopfoljuk.

2. 

olivaolaj 80 milliliter  fehér bors, őrölt ½ teáskanál

Olíva olajban elkeverjük a fehér borsot és a pulykát mindkét oldalról belemártjuk.

3. 

A hús szeleteket ráhelyezzük a forró grillező serpenyőre,...

4. 

...letakarjuk és 4 percig (amíg a hús megfehéredik) sütjük.

5. 

Levesszük a fedőt, majd a húst megfordítjuk és a másik oldaláról is 4 percig grillezzük.

6. 

őszibarack kompót 400 gramm

A barackból 8 karikát vágunk. A többit felaprítjuk.

7. 

Mozzarella sajt 250 gramm

A sajtot szeletekre vágjuk.

8. 

vaj 50 gramm

A grillező serpenyőbe vajat teszünk, hagyjuk felolvadni. Hozzáadjuk a barackot,...

9. 

víz 50 milliliter  kristálycukor 1.5 teáskanál   ½ teáskanál

... felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Lefedve 5 percig pároljuk.

10. 

fehérbor, száraz 100 milliliter

A barackokat lágyan szétnyomkodjuk, hozzáöntjük a bort és felforraljuk.

11. 

A szószba belerakjuk a grillezett húst,...

12. 

...és a húsra a barack karikákat...

13. 

...és a mozzarellát.

14. 

Lefedve 5 percig pároljuk, amíg a mozzarella el nem olvad.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés