szakacsreceptek.hu

Tojáslikőrös rolád

Lágy és finom rolád tojáslikőrös töltelékkel :)

 

Adag: 16

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Finomliszt120gramm
Gyümölcsös jam2teáskanál
Gyümölcsös jam2evőkanál
Kakaó1evőkanál
Mandulaszirom
Porcukor
Porcukor1teáskanál
Porcukor140gramm
Sütőpor2teáskanál
Tojásfehérje5darab
Tojáslikőr150milliliter
Tojássárgája5darab
Vaj180gramm
Vaníliacukor15gramm
Vaníliás puding -por50gramm
Víz50milliliter
Zsírszegény tej 1,5%400milliliter

1. Piskóta

tojássárgája 5 db  porcukor 80 g

A sárgáját cukorral kikeverjük.

Piskóta

2. 

víz 50 ml  finomliszt 120 g  sütőpor 2 TK

Hozzákeverjük a vizet, és a lisztet és sütőport.

3. 

tojásfehérje 5 db

A végén fokozatosan belekeverjük a fehérjéből készült habot.

4. 

A sütőlapot (46x34cm) sütőpapírral béleljük. A tészta felét a sütőlap szélesebb részének felére öntjük.

5. 

kakaó 1 EK

A tészta másik felébe kakaóport keverünk, és ezt ráöntjük a sütőlap másik felére (a két tésztának érintkezni kell).

6. 

Előmelegített sütőben 200°C-on kb 10-15 percig sütjük. Sütés után a papírral együtt betekerjük, majd betekerjük egy nedves törlőkendőbe is. Hűlni hagyjuk.

7. Pudingos-likőrös krém

zsírszegény tej 1,5% 400 ml  vaníliacukor 15 g  vaníliás puding -por 50 g

Tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot készítünk. Hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre.

Pudingos-likőrös krém

8. 

vaj 180 g  porcukor 60 g

A vajat kikeverjük cukorral.

9. 

tojáslikőr 150 ml

Hozzáadjuk a pudingot és a likőrt. Jól összekeverjük, hűvös helyen, időnként átkeverve állni hagyjuk. A rolád töltésekor a krémnek kicsit szilárdabbnak kell legyen, hogy ne folyjon ki a süteményből.

10. A rolád töltése

A törlőkendőt levesszük a roládról, óvatosan kitekerjük és eltávolítjuk a sütőpapírt.

A rolád töltése

11. 

porcukor  gyümölcsös jam 2 EK

Cukorral meghintett lapra helyezzük. Ritkább dzsemmel megkenjük (például ribizli).

12. 

mandulaszirom

A lekvár tetejére rákenjük a töltelék két harmadát. A piskótát a sötétebb végétől kezdjük betekerni. Miután betekertük, a tetejére rákenjük a maradék krémet és megszórjuk mandula szirmokkal.

13. Díszítés

gyümölcsös jam 2 TK  porcukor 1 TK

A dzsemet és a porcukrot összekeverjük és tortadíszítőbe töltjük.

Díszítés

14. 

A rolád tetejét díszítjük, majd legalább 2 órára hűtőbe helyezzük.

15. 

Tálalás előtt szeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés