Tojáslikőrös rolád
![Tojáslikőrös rolád](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001162/img_hu_4x3/tojaslikoros-rolad_00180.jpg)
Lágy és finom rolád tojáslikőrös töltelékkel :)
recept,recept fotó,tojáslikőr,Roládok
Roládok
kategóriak
Roládok
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 120 | gramm | |
gyümölcsös jam | 2 | teáskanál | |
gyümölcsös jam | 2 | evőkanál | |
kakaó | 1 | evőkanál | |
mandulaszirom | - | ||
porcukor | - | ||
porcukor | 1 | teáskanál | |
porcukor | 140 | gramm | |
sütőpor | 2 | teáskanál | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojáslikőr | 150 | milliliter | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | 180 | gramm | |
vaníliacukor | 15 | gramm | |
vaníliás puding -por | 50 | gramm | |
víz | 50 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001162/small/IMG_1468.jpg)
2.
víz 50 milliliter • finomliszt 120 gramm • sütőpor 2 teáskanál
Hozzákeverjük a vizet, és a lisztet és sütőport.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001162/small/IMG_1471.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001162/small/IMG_1472.jpg)
4.
A sütőlapot (46x34cm) sütőpapírral béleljük. A tészta felét a sütőlap szélesebb részének felére öntjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001162/small/IMG_1473.jpg)
5.
kakaó 1 evőkanál
A tészta másik felébe kakaóport keverünk, és ezt ráöntjük a sütőlap másik felére (a két tésztának érintkezni kell).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001162/small/IMG_1475.jpg)
6.
Előmelegített sütőben 200°C-on kb 10-15 percig sütjük. Sütés után a papírral együtt betekerjük, majd betekerjük egy nedves törlőkendőbe is. Hűlni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001162/small/IMG_1479.jpg)
7. Pudingos-likőrös krém
zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • vaníliacukor 15 gramm • vaníliás puding -por 50 gramm
Tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot készítünk. Hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001162/small/IMG_1477.jpg)
9.
tojáslikőr 150 milliliter
Hozzáadjuk a pudingot és a likőrt. Jól összekeverjük, hűvös helyen, időnként átkeverve állni hagyjuk. A rolád töltésekor a krémnek kicsit szilárdabbnak kell legyen, hogy ne folyjon ki a süteményből.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001162/small/IMG_1483.jpg)
10. A rolád töltése
A törlőkendőt levesszük a roládról, óvatosan kitekerjük és eltávolítjuk a sütőpapírt.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001162/small/IMG_1485.jpg)
11.
porcukor • gyümölcsös jam 2 evőkanál
Cukorral meghintett lapra helyezzük. Ritkább dzsemmel megkenjük (például ribizli).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001162/small/IMG_1486.jpg)
12.
A lekvár tetejére rákenjük a töltelék két harmadát. A piskótát a sötétebb végétől kezdjük betekerni. Miután betekertük, a tetejére rákenjük a maradék krémet és megszórjuk mandula szirmokkal.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001162/small/IMG_1490.jpg)
13. Díszítés
gyümölcsös jam 2 teáskanál • porcukor 1 teáskanál
A dzsemet és a porcukrot összekeverjük és tortadíszítőbe töltjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001162/small/IMG_1492.jpg)
14.
A rolád tetejét díszítjük, majd legalább 2 órára hűtőbe helyezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001162/small/IMG_1493.jpg)
15.
Tálalás előtt szeleteljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001162/small/IMG_1498.jpg)
Jó étvágyat!