Tojáslikőrös rolád

Lágy és finom rolád tojáslikőrös töltelékkel :)
recept,recept fotó,tojáslikőr,Roládok
Roládok
kategóriak
Roládok ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 120 417 | gramm kcal | |
gyümölcsös jam | 2 25 | teáskanál kcal | |
gyümölcsös jam | 2 73 | evőkanál kcal | |
kakaó | 1 31 | evőkanál kcal | |
mandulaszirom | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 1 20 | teáskanál kcal | |
porcukor | 140 544 | gramm kcal | |
sütőpor | 2 8 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 5 85 | darab kcal | |
tojáslikőr | 150 345 | milliliter kcal | |
tojássárgája | 5 285 | darab kcal | |
vaj | 180 1322 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 15 55 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 50 178 | gramm kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 192 | milliliter kcal |
Recept

2.
víz 50 milliliter • finomliszt 120 gramm • sütőpor 2 teáskanál
Hozzákeverjük a vizet, és a lisztet és sütőport.


4.
A sütőlapot (46x34cm) sütőpapírral béleljük. A tészta felét a sütőlap szélesebb részének felére öntjük.

5.
kakaó 1 evőkanál
A tészta másik felébe kakaóport keverünk, és ezt ráöntjük a sütőlap másik felére (a két tésztának érintkezni kell).

6.
Előmelegített sütőben 200°C-on kb 10-15 percig sütjük. Sütés után a papírral együtt betekerjük, majd betekerjük egy nedves törlőkendőbe is. Hűlni hagyjuk.

7. Pudingos-likőrös krém
zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • vaníliacukor 15 gramm • vaníliás puding -por 50 gramm
Tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot készítünk. Hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre.

9.
tojáslikőr 150 milliliter
Hozzáadjuk a pudingot és a likőrt. Jól összekeverjük, hűvös helyen, időnként átkeverve állni hagyjuk. A rolád töltésekor a krémnek kicsit szilárdabbnak kell legyen, hogy ne folyjon ki a süteményből.

10. A rolád töltése
A törlőkendőt levesszük a roládról, óvatosan kitekerjük és eltávolítjuk a sütőpapírt.

11.
porcukor • gyümölcsös jam 2 evőkanál
Cukorral meghintett lapra helyezzük. Ritkább dzsemmel megkenjük (például ribizli).

12.
A lekvár tetejére rákenjük a töltelék két harmadát. A piskótát a sötétebb végétől kezdjük betekerni. Miután betekertük, a tetejére rákenjük a maradék krémet és megszórjuk mandula szirmokkal.

13. Díszítés
gyümölcsös jam 2 teáskanál • porcukor 1 teáskanál
A dzsemet és a porcukrot összekeverjük és tortadíszítőbe töltjük.

14.
A rolád tetejét díszítjük, majd legalább 2 órára hűtőbe helyezzük.

15.
Tálalás előtt szeleteljük.

Jó étvágyat!