Tojáslikőrös kuglóf
Recept egy finom, lágy és édes kuglófra csokoládé darabokkal.
recept,recept fotó,porcukor,vaj,vaj,tojáslikőr,főzőcsokoládé,finomliszt,Kuglófok
Kuglófok
kategóriak
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 | gramm | |
főzőcsokoládé | 200 | gramm | |
porcukor | 200 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 15 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojáslikőr | 250 | milliliter | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | 250 | gramm | |
vaj | - | ||
vaníliacukor | 10 | gramm |
Recept
1.
tojássárgája 4 darab • porcukor 200 gramm • vaj 250 gramm • vaníliacukor 10 gramm
A tojássárgáját cukorral, vanília cukorral és vajjal simára keverünk.


3.
tojásfehérje 4 darab • főzőcsokoládé 200 gramm • sütőpor 15 gramm • finomliszt 250 gramm
Tojásfehérjéből kemény habot készítünk, a csokoládét apróra vágjuk és a lisztet sütőporral összekeverjük.

4.
A likőrös alaphoz hozzáadjuk a lisztet és a csokoládét.

5.
Óvatosan belekeverjük a fehérjéből készített habot.

6.
A tésztát beleöntjük egy zsiradékkal kikent és liszttel meghintett kuglóf formába. 180°C-on 45 percig sütjük.

7.
Sütés után a kuglófot 15 percig a formában hagyjuk, majd kiborítjuk és hűlni hagyjuk.

Jó étvágyat!