szakacsreceptek.hu

Tojáslikőrös kuglóf

    

Recept egy finom, lágy és édes kuglófra csokoládé darabokkal.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
finomliszt250gramm
főzőcsokoládé200gramm
porcukor200gramm
rétesliszt-
sütőpor15gramm
tojásfehérje4darab
tojáslikőr250milliliter
tojássárgája4darab
vaj250gramm
vaj-
vaníliacukor10gramm

1. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 200 gramm  vaj 250 gramm  vaníliacukor 10 gramm

A tojássárgáját cukorral, vanília cukorral és vajjal simára keverünk.

2. 

tojáslikőr 250 milliliter

Hozzáadjuk a tojáslikőrt.

3. 

tojásfehérje 4 darab  főzőcsokoládé 200 gramm  sütőpor 15 gramm  finomliszt 250 gramm

Tojásfehérjéből kemény habot készítünk, a csokoládét apróra vágjuk és a lisztet sütőporral összekeverjük.

4. 

A likőrös alaphoz hozzáadjuk a lisztet és a csokoládét.

5. 

Óvatosan belekeverjük a fehérjéből készített habot.

6. 

vaj  rétesliszt

A tésztát beleöntjük egy zsiradékkal kikent és liszttel meghintett kuglóf formába. 180°C-on 45 percig sütjük.

7. 

Sütés után a kuglófot 15 percig a formában hagyjuk, majd kiborítjuk és hűlni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés