szakacsreceptek.hu

Kókuszos tekercs

     

Egy klasszikus cukrász sütemény.

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

wysoka

 

kategóriak:   

 

 
 
Kristálycukor80gramm
Kókusz reszelék
Kókusz reszelék4evőkanál
Málna dzsem3evőkanál
Napraforgó olaj4evőkanál
Porcukor60gramm
Rum1evőkanál
Rétesliszt120gramm
Szódabikarbóna1teáskanál
1csipet
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%380milliliter
Tojásfehérje4darab
Tojássárgája4darab
Vaj200gramm
Vaníliás puding -por37gramm
Víz4evőkanál

1. 

tojásfehérje 4 db   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

rétesliszt 120 g  szódabikarbóna 1 TK

A lisztet összekeverjük a szóda bikarbónával.

3. 

tojássárgája 4 db  kristálycukor 60 g  napraforgó olaj 4 EK  víz 4 EK

A tojás sárgákat cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet és a lisztet.

4. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

5. 

A tésztát egy (42x32 cm), sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük egyenletesen.

6. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

Tekercs formára feltekerjük...

8. 

...és egy nedves törlőbe csomagoljuk. Hűlni hagyjuk.

9. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 380 ml  kristálycukor 20 g  vaníliás puding -por 37 g

Tejből, cukorból és puding porból pudingot készítünk. Hideg vízfürdőben, állandó keverés mellet lehűtjük.

10. 

vaj 200 g  porcukor 60 g  kókusz reszelék 4 EK  rum 1 EK

A vajat cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a pudingot, kókuszreszeléket és a rumot. Jól kikeverjük, és hűvös helyre helyezzük, néha megkeverjük. A krémnek jól keménynek kell lennie, hogy a a töltésnél ne folyjon ki.

11. 

Kicsavarjuk a tésztát a törlő kendőből. Kitekerjük és eltávolítjuk a sütőpapírt.

12. 

málna dzsem 3 EK

Megkenjük lekvárral majd rávisszük a tölteléket.A töltelék egy részét meghagyjuk.

13. 

kókusz reszelék

A tölteléket egyenletesen szétkenjük és feltekerjük a tésztát. A tetejét megkenjük a maradék töltelékkel és megszórjuk kókusz reszelékkel

14. 

2 - 4 órára hűvös helyre helyezzük .

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés