RECEPTEK

Kókuszos tekercs

Kókuszos tekercs

Egy klasszikus cukrász sütemény.

recept,recept fotó,kókusz reszelék,kókusz reszelék,Roládok

Roládok

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Roládok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

kristálycukor80gramm
kókusz reszelék-
kókusz reszelék4evőkanál
málna dzsem3evőkanál
napraforgó olaj4evőkanál
porcukor60gramm
rum1evőkanál
rétesliszt100gramm
szódabikarbóna½teáskanál
1csipet
teljes zsírtartalmú tej 3,5%380milliliter
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj200gramm
vaníliás puding -por37gramm
víz4evőkanál

 

Recept

1. 

tojásfehérje 4 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

rétesliszt 100 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál

A lisztet összekeverjük a szóda bikarbónával.

3. 

tojássárgája 4 darab  kristálycukor 60 gramm  napraforgó olaj 4 evőkanál  víz 4 evőkanál

A tojás sárgákat cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet és a lisztet.

4. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

5. 

A tésztát egy (42x32 cm), sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük egyenletesen.

6. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

Tekercs formára feltekerjük...

8. 

...és egy nedves törlőbe csomagoljuk. Hűlni hagyjuk.

9. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 380 milliliter  kristálycukor 20 gramm  vaníliás puding -por 37 gramm

Tejből, cukorból és puding porból pudingot készítünk. Hideg vízfürdőben, állandó keverés mellet lehűtjük.

10. 

vaj 200 gramm  porcukor 60 gramm  kókusz reszelék 4 evőkanál  rum 1 evőkanál

A vajat cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a pudingot, kókuszreszeléket és a rumot. Jól kikeverjük, és hűvös helyre helyezzük, néha megkeverjük. A krémnek jól keménynek kell lennie, hogy a a töltésnél ne folyjon ki.

11. 

Kicsavarjuk a tésztát a törlő kendőből. Kitekerjük és eltávolítjuk a sütőpapírt.

12. 

málna dzsem 3 evőkanál

Megkenjük lekvárral majd rávisszük a tölteléket.A töltelék egy részét meghagyjuk.

13. 

kókusz reszelék

A tölteléket egyenletesen szétkenjük és feltekerjük a tésztát. A tetejét megkenjük a maradék töltelékkel és megszórjuk kókusz reszelékkel

14. 

2 - 4 órára hűvös helyre helyezzük .

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit