szakacsreceptek.hu

Ribizlis tekercs

    

Egy vidám tekercs szelet túró-gyümölcs töltelékkel.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 

1. Tészta

tojásfehérje 6 darab  porcukor 120 gramm

A tojásfehérjékből kemény habot verünk fel. Cukrot keverünk hozzá.

Tészta

2. 

tojássárgája 6 darab  rétesliszt 100 gramm  sütőpor 1 csomag

Belekeverjük a tojássárgákat, lisztet és a sütőport.

3. 

kék élelmiszer színezék

Négy leveses kanál tésztát külön teszünk és belekeverjük az élelmiszer színezéket. A színezéket egy fogvájó segítségével adagoljuk - a fogvájót belemártjuk a színezékbe és átvisszük a tésztába. Mindig új fogvájóval dolgozzunk, és így a színezéket a megfelelő színárnyalatban tudjuk hozzáadni.

4. 

A színes tésztát egy díszítő fecskendőbe töltjük, és a sütőpapírral bélelt sütőlap egy harmadára vagy felére pontokat nyomunk ki.

5. 

A pontokra óvatosan ráöntjük a fehér tésztát, és úgyszintén a sütőlap üres részeire is.

6. 

Óvatosan a tésztát szétkenjük, vigyázva arra hogy a pontokat ne sértsük meg.

7. 

Előmelegített sütőben 10 - 15 percig sütjük.

8. 

A megsült tésztát egy nedves konyharuhába tekerjük és hagyjuk kihűlni.

9. Túrótöltelék

vaj 125 gramm  porcukor 100 gramm  túró, sima,lágy 250 gramm

A vajat a cukorral alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a sima túrót.

Túrótöltelék

10. 

A tölteléket rákenjük a kitekert és kihűlt tészta lapra ( a foltos mintát a lap alsó felén vannak ). A cukrász díszítő fecskendőbe három kanál tölteléket töltünk.

11. 

fekete ribizli 150 gramm

A túró tetejére egyenletesen fekete ribizli bogyókat szórunk vagy más apró gyümölcsöt.

12. 

A sütemény betekerjük. A tekerés ott kezdjük ahol nincsenek foltos minták, ez által a betekerés után a tetején lesznek.

13. 

A tekercset kidíszítjük az elkészített töltelékkel a fecskendőben.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés