Ribizlis tekercs
![Ribizlis tekercs](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000848/img_hu_4x3/ribizlis-tekercs_00180.jpg)
Egy vidám tekercs szelet túró-gyümölcs töltelékkel.
recept,recept fotó,fekete ribizli,Roládok,Szezonális receptek
Roládok
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete ribizli | 150 | gramm | |
kék élelmiszer színezék | - | ||
porcukor | 220 | gramm | |
rétesliszt | 100 | gramm | |
sütőpor | 1 | csomag | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | 125 | gramm |
Recept
1. Tészta
tojásfehérje 6 darab • porcukor 120 gramm
A tojásfehérjékből kemény habot verünk fel. Cukrot keverünk hozzá.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1428w.jpg)
2.
tojássárgája 6 darab • rétesliszt 100 gramm • sütőpor 1 csomag
Belekeverjük a tojássárgákat, lisztet és a sütőport.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1430w.jpg)
3.
Négy leveses kanál tésztát külön teszünk és belekeverjük az élelmiszer színezéket. A színezéket egy fogvájó segítségével adagoljuk - a fogvájót belemártjuk a színezékbe és átvisszük a tésztába. Mindig új fogvájóval dolgozzunk, és így a színezéket a megfelelő színárnyalatban tudjuk hozzáadni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1434w.jpg)
4.
A színes tésztát egy díszítő fecskendőbe töltjük, és a sütőpapírral bélelt sütőlap egy harmadára vagy felére pontokat nyomunk ki.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1437w.jpg)
5.
A pontokra óvatosan ráöntjük a fehér tésztát, és úgyszintén a sütőlap üres részeire is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1438w.jpg)
6.
Óvatosan a tésztát szétkenjük, vigyázva arra hogy a pontokat ne sértsük meg.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1439w.jpg)
7.
Előmelegített sütőben 10 - 15 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1442w.jpg)
8.
A megsült tésztát egy nedves konyharuhába tekerjük és hagyjuk kihűlni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1443w.jpg)
9. Túrótöltelék
vaj 125 gramm • porcukor 100 gramm • túró, sima,lágy 250 gramm
A vajat a cukorral alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a sima túrót.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1444w.jpg)
10.
A tölteléket rákenjük a kitekert és kihűlt tészta lapra ( a foltos mintát a lap alsó felén vannak ). A cukrász díszítő fecskendőbe három kanál tölteléket töltünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1445w.jpg)
11.
fekete ribizli 150 gramm
A túró tetejére egyenletesen fekete ribizli bogyókat szórunk vagy más apró gyümölcsöt.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1447w.jpg)
12.
A sütemény betekerjük. A tekerés ott kezdjük ahol nincsenek foltos minták, ez által a betekerés után a tetején lesznek.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1448w.jpg)
13.
A tekercset kidíszítjük az elkészített töltelékkel a fecskendőben.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000848/small/IMG_1450w.jpg)
Jó étvágyat!