szakacsreceptek.hu

Túrós áfonyás rolád

    

Nagyon finom piskóta rolád friss túró krémmel és áfonyával.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
finomliszt6evőkanál
kristálycukor6evőkanál
porcukor150gramm
sütőpor½csomag
tyúk tojás6darab
túró, lágy250gramm
vaj200gramm
vaníliacukor1csomag
áfonya befőtt180milliliter

1. A tészta készítése

tyúk tojás 6 darab  kristálycukor 6 evőkanál

A tojássárgáját cukorral habosra keverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk és óvatosan hozzá keverjük a tojássárgájához.

A tészta készítése

2. 

finomliszt 6 evőkanál  sütőpor ½ csomag

Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és óvatosan összekeverjük.

3. 

A tésztát egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintet sütő lapra öntjük ki. 200°C sütjük kb 10 percig.

4. 

A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.

5. A krém elkészítése

túró, lágy 250 gramm  vaj 200 gramm  porcukor 150 gramm  vaníliacukor 1 csomag

A túrót, puha vajat és a cukrot simára kikeverjük.

A krém elkészítése

6. 

áfonya befőtt 180 milliliter

A krémet két tálkába osztjuk szét. A krém 1/3 félre tesszük a maradék 2/3 krémhez hozzáadjuk az áfonyát.

7. 

Miután a rolád kihűlt kitekerjük és megkenjük az áfonyás krémmel és újra feltekerjük. A rolád tetejére rá kenjük a félre tett fehér krémet.Áfonyával díszíthetjük. A roládod ezután hűtőbe helyezzük. És már jöhetnek is a vendégek :)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés