szakacsreceptek.hu

Túrós áfonyás rolád

Nagyon finom piskóta rolád friss túró krémmel és áfonyával.

 

Adag: 15

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Finomliszt6evőkanál
Kristálycukor6evőkanál
Porcukor150gramm
Sütőpor½csomag
Tyúk tojás6darab
Túró, lágy250gramm
Vaj200gramm
Vaníliacukor1csomag
Áfonya befőtt180milliliter

1. A tészta készítése

tyúk tojás 6 db  kristálycukor 6 EK

A tojássárgáját cukorral habosra keverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk és óvatosan hozzá keverjük a tojássárgájához.

A tészta készítése

2. 

finomliszt 6 EK  sütőpor ½ cs

Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és óvatosan összekeverjük.

3. 

A tésztát egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintet sütő lapra öntjük ki. 200°C sütjük kb 10 percig.

4. 

A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.

5. A krém elkészítése

túró, lágy 250 g  vaj 200 g  porcukor 150 g  vaníliacukor 1 cs

A túrót, puha vajat és a cukrot simára kikeverjük.

A krém elkészítése

6. 

áfonya befőtt 180 ml

A krémet két tálkába osztjuk szét. A krém 1/3 félre tesszük a maradék 2/3 krémhez hozzáadjuk az áfonyát.

7. 

Miután a rolád kihűlt kitekerjük és megkenjük az áfonyás krémmel és újra feltekerjük. A rolád tetejére rá kenjük a félre tett fehér krémet.Áfonyával díszíthetjük. A roládod ezután hűtőbe helyezzük. És már jöhetnek is a vendégek :)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés