Túrós áfonyás rolád
Nagyon finom piskóta rolád friss túró krémmel és áfonyával.
recept,recept fotó,túró, lágy,vaníliacukor,áfonya befőtt,Roládok
Roládok
kategóriak
Roládok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 6 | evőkanál | |
kristálycukor | 6 | evőkanál | |
porcukor | 150 | gramm | |
sütőpor | ½ | csomag | |
tyúk tojás | 6 | darab | |
túró, lágy | 250 | gramm | |
vaj | 200 | gramm | |
vaníliacukor | 1 | csomag | |
áfonya befőtt | 180 | milliliter |
Recept
1. A tészta készítése
tyúk tojás 6 darab • kristálycukor 6 evőkanál
A tojássárgáját cukorral habosra keverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk és óvatosan hozzá keverjük a tojássárgájához.
2.
finomliszt 6 evőkanál • sütőpor ½ csomag
Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és óvatosan összekeverjük.
3.
A tésztát egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintet sütő lapra öntjük ki. 200°C sütjük kb 10 percig.
4.
A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.
5. A krém elkészítése
túró, lágy 250 gramm • vaj 200 gramm • porcukor 150 gramm • vaníliacukor 1 csomag
A túrót, puha vajat és a cukrot simára kikeverjük.
6.
áfonya befőtt 180 milliliter
A krémet két tálkába osztjuk szét. A krém 1/3 félre tesszük a maradék 2/3 krémhez hozzáadjuk az áfonyát.
7.
Miután a rolád kihűlt kitekerjük és megkenjük az áfonyás krémmel és újra feltekerjük. A rolád tetejére rá kenjük a félre tett fehér krémet.Áfonyával díszíthetjük. A roládod ezután hűtőbe helyezzük. És már jöhetnek is a vendégek :)
Jó étvágyat!