szakacsreceptek.hu

Túrós áfonyás rolád

Túrós áfonyás rolád

    

Nagyon finom piskóta rolád friss túró krémmel és áfonyával.

recept,recept fotó,túró, lágy,vaníliacukor,áfonya befőtt,Roládok

Roládok

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Roládok  

 

Recept

1. A tészta készítése

tyúk tojás 6 darab  kristálycukor 6 evőkanál

A tojássárgáját cukorral habosra keverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk és óvatosan hozzá keverjük a tojássárgájához.

A tészta készítése

2. 

finomliszt 6 evőkanál  sütőpor ½ csomag

Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és óvatosan összekeverjük.

3. 

A tésztát egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintet sütő lapra öntjük ki. 200°C sütjük kb 10 percig.

4. 

A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.

5. A krém elkészítése

túró, lágy 250 gramm  vaj 200 gramm  porcukor 150 gramm  vaníliacukor 1 csomag

A túrót, puha vajat és a cukrot simára kikeverjük.

A krém elkészítése

6. 

áfonya befőtt 180 milliliter

A krémet két tálkába osztjuk szét. A krém 1/3 félre tesszük a maradék 2/3 krémhez hozzáadjuk az áfonyát.

7. 

Miután a rolád kihűlt kitekerjük és megkenjük az áfonyás krémmel és újra feltekerjük. A rolád tetejére rá kenjük a félre tett fehér krémet.Áfonyával díszíthetjük. A roládod ezután hűtőbe helyezzük. És már jöhetnek is a vendégek :)

Jó étvágyat!

Hozzávalók

finomliszt6evőkanál
kristálycukor6evőkanál
porcukor150gramm
sütőpor½csomag
tyúk tojás6darab
túró, lágy250gramm
vaj200gramm
vaníliacukor1csomag
áfonya befőtt180milliliter

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés