Túrós sütemény mangóval
![Túrós sütemény mangóval](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002093/img_hu_4x3/turos-sutemeny-mangoval_00180.jpg)
Ízletes és lágy túrós cheesecake leveles tésztával. Az édes sajt ízét nagyon jól ellensúlyozza a sütemény tetején lévő mennyei mangós-citromos püré.
recept,recept fotó,túró, lágy,darabos túró,vaníliás puding -por,mangó,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyakeményítő | 1 | teáskanál | |
citromlé | 1 | evőkanál | |
darabos túró | 500 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
mangó | 250 | gramm | |
porcukor | 150 | gramm | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
túró, lágy | 500 | gramm | |
vaníliás puding -por | 50 | gramm |
Recept
1.
leveles tészta 275 gramm
A kinyújtott leveles tésztára ráhelyezzük a kör formájú formát és kivágjuk a kört a tésztából. A maradék tésztából 5 cm széles csíkokat vágunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002093/small/IMG_0595.jpg)
2.
A kört a leveles tésztából a formába helyezzük el, és a csíkokat a szélein körbe rakjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002093/small/IMG_0734.jpg)
3.
tyúk tojás 5 darab • porcukor 150 gramm • túró, lágy 500 gramm • darabos túró 500 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál • vaníliás puding -por 50 gramm
A megadott alapanyagokat együtt jól összeturmixoljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002093/small/IMG_0736.jpg)
4.
A sajt krémet formába öntjük és a tészta széleit benyomkodjuk a krémmel egy szinten.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002093/small/IMG_0737.jpg)
5.
60 percig 150°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002093/small/IMG_0738.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002093/small/IMG_0739.jpg)
7.
citromlé 1 evőkanál • burgonyakeményítő 1 teáskanál
Hozzáadjuk egy fél citrom levét egy a kukorica keményítőt. Botmixerrel pépesítjük. Rövid ideig tovább keverjük és sűrűsödésig főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002093/small/IMG_0740.jpg)
8.
A gyümölcs mázat a kihűlt sütemény tetejére öntjük és hűtőbe helyezzük el.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002093/small/IMG_0742.jpg)
Jó étvágyat!