szakacsreceptek.hu

Túrós sütemény mangóval

    

Ízletes és lágy túrós cheesecake leveles tésztával. Az édes sajt ízét nagyon jól ellensúlyozza a sütemény tetején lévő mennyei mangós-citromos püré.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
burgonyakeményítő1teáskanál
citromlé1evőkanál
darabos túró500gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
kristálycukor50gramm
leveles tészta275gramm
mangó250gramm
porcukor150gramm
tyúk tojás5darab
túró, lágy500gramm
vaníliás puding -por50gramm

1. 

leveles tészta 275 gramm

A kinyújtott leveles tésztára ráhelyezzük a kör formájú formát és kivágjuk a kört a tésztából. A maradék tésztából 5 cm széles csíkokat vágunk.

2. 

A kört a leveles tésztából a formába helyezzük el, és a csíkokat a szélein körbe rakjuk.

3. 

tyúk tojás 5 darab  porcukor 150 gramm  túró, lágy 500 gramm  darabos túró 500 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  vaníliás puding -por 50 gramm

A megadott alapanyagokat együtt jól összeturmixoljuk.

4. 

A sajt krémet formába öntjük és a tészta széleit benyomkodjuk a krémmel egy szinten.

5. 

60 percig 150°C fokon sütjük.

6. 

mangó 250 gramm  kristálycukor 50 gramm

A felvágott mangót cukorral szétfőzzük.

7. 

citromlé 1 evőkanál  burgonyakeményítő 1 teáskanál

Hozzáadjuk egy fél citrom levét egy a kukorica keményítőt. Botmixerrel pépesítjük. Rövid ideig tovább keverjük és sűrűsödésig főzzük.

8. 

A gyümölcs mázat a kihűlt sütemény tetejére öntjük és hűtőbe helyezzük el.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés