Diétás tekercs
![Diétás tekercs](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000431/img_hu_4x3/dietas-tekercs_00180.jpg)
Könnyű cukormentes diétás tekercs, azok számára akik nem tudják nélkülözni az ebéd utáni édességet és egyben fogyni is szeretnének.
recept,recept fotó,túró, zsírszegény,túró, zsírszegény,Roládok,Gluténmentes
Roládok
Hozzávalók
Hozzávalók
alacsony zsírtartalmú tej 0,5% | ¼ | liter | |
pudingpor- különböző ízesítésekben | 1 | evőkanál | |
sztévia por | 3 | teáskanál | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
túró, zsírszegény | 250 | gramm |
Recept
1. A tészta elkészítése
tojássárgája 4 darab
A tojássárgákat a fehérjétől szétválasztjuk. A Fehérjét félre rakjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000431/small/IMG_1978.jpg)
2.
sztévia por 1 teáskanál • túró, zsírszegény 125 gramm
Hozzáadjuk a Sztéviát ( vagy más édesítőt ) és jól összekeverjük a sárgájával. Ezután hozzáadjuk a túró felét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000431/small/IMG_1979.jpg)
3.
tojásfehérje 4 darab • sütőpor 1 teáskanál
A fehérjéből kemény habot verünk fel, és a sütőporral együtt óvatosan beleforgatjuk a sárgájába.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000431/small/IMG_1980.jpg)
4.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra borítjuk (42x32 cm) és egyenletesen szétkenjük a felületen. 13 percig sütjük 180°C.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000431/small/IMG_1981.jpg)
5. Töltelék elkészítése
pudingpor- különböző ízesítésekben 1 evőkanál • alacsony zsírtartalmú tej 0,5% ¼ liter • sztévia por 2 teáskanál • túró, zsírszegény 125 gramm
A pudingport és a Sztéviát tejben alaposan összekeverjük hogy jól szétolvadjon. Állandó keverés mellet felforraljuk. Tovább kevergetjük és kb két perc után miután sűrűsödni kezd le vesszük a tűzhelyről és egy picit hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a túró másik felét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000431/small/IMG_1982.jpg)
6.
A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000431/small/IMG_1983.jpg)
7.
A tészta két harmadát megkenjük a krémmel. Megszórhatjuk apró gyümölcscsel, ribizli, málna, erdei szamóca stb.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000431/small/IMG_1984.jpg)
8.
Betekerjük és néhány órára a hűtőbe rakjuk, esetleg egész éjszakára.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000431/small/IMG_1985.jpg)
9.
Kb kétcentis tekercsszeletekre vágjuk fel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000431/small/IMG_1989.jpg)
Jó étvágyat!