szakacsreceptek.hu

Diétás tekercs

    

Könnyű cukormentes diétás tekercs, azok számára akik nem tudják nélkülözni az ebéd utáni édességet és egyben fogyni is szeretnének.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 

1. A tészta elkészítése

tojássárgája 4 darab

A tojássárgákat a fehérjétől szétválasztjuk. A Fehérjét félre rakjuk.

A tészta elkészítése

2. 

sztévia por 1 teáskanál  túró, zsírszegény 125 gramm

Hozzáadjuk a Sztéviát ( vagy más édesítőt ) és jól összekeverjük a sárgájával. Ezután hozzáadjuk a túró felét.

3. 

tojásfehérje 4 darab  sütőpor 1 teáskanál

A fehérjéből kemény habot verünk fel, és a sütőporral együtt óvatosan beleforgatjuk a sárgájába.

4. 

A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra borítjuk (42x32 cm) és egyenletesen szétkenjük a felületen. 13 percig sütjük 180°C.

5. Töltelék elkészítése

pudingpor- különböző ízesítésekben 1 evőkanál  alacsony zsírtartalmú tej 0,5% ¼ liter  sztévia por 2 teáskanál  túró, zsírszegény 125 gramm

A pudingport és a Sztéviát tejben alaposan összekeverjük hogy jól szétolvadjon. Állandó keverés mellet felforraljuk. Tovább kevergetjük és kb két perc után miután sűrűsödni kezd le vesszük a tűzhelyről és egy picit hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a túró másik felét.

Töltelék elkészítése

6. 

A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.

7. 

A tészta két harmadát megkenjük a krémmel. Megszórhatjuk apró gyümölcscsel, ribizli, málna, erdei szamóca stb.

8. 

Betekerjük és néhány órára a hűtőbe rakjuk, esetleg egész éjszakára.

9. 

Kb kétcentis tekercsszeletekre vágjuk fel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés