RECEPTEK

Madártej

Madártej

A madártej francia eredetű desszert, mely tojásfehérjéből felvert habgaluskákat tartalmazó vaníliás tejsodó.

recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,zsírszegény tej 1,5%,tojássárgája,Desszertek poharakban,Gluténmentes

Desszertek poharakban

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

kristálycukor100gramm
kukoricakeményítő60gramm
porcukor-
tojásfehérje6darab
tojássárgája6darab
vaníliacukor60gramm
zsírszegény tej 1,5%2liter
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. A habgaluskák elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 2 liter  tojásfehérje 6 darab  vaníliacukor 60 gramm  porcukor

A tejet a vanília cukorral felforraljuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre.

2. Habgaluska főzése

A forró tejbe egy kanál segítségével szaggatjuk bele a fehérjéből készült habgaluskákat. Egy rövid ideig főzzük.

3. 

A megfőtt galuskákat kiszedjük egy szűrőkanálsegítségével.

4. 

A megfőtt galuskákat egy tálba rakjuk.

5. A krém elkészítése

kristálycukor 100 gramm  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  kukoricakeményítő 60 gramm  tojássárgája 6 darab

A tejhez cukrot adunk .A sárgájához hozzáadunk kukorica keményítőt és kevés hideg tejjel felhígítva jól elkeverjük. Majd a forró tejhez öntjük és krémmé főzzük.

6. 

Megvárjuk, míg egy kicsit kihűl, majd egy üvegtálba öntjük, s a tetejére rárakjuk a habgaluskákat.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés