Madártej
A madártej francia eredetű desszert, mely tojásfehérjéből felvert habgaluskákat tartalmazó vaníliás tejsodó.
recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,zsírszegény tej 1,5%,tojássárgája,Desszertek poharakban,Gluténmentes
Desszertek poharakban
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | 100 | gramm | |
kukoricakeményítő | 60 | gramm | |
porcukor | - | ||
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
vaníliacukor | 60 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 2 | liter | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1. A habgaluskák elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 2 liter • tojásfehérje 6 darab • vaníliacukor 60 gramm • porcukor
A tejet a vanília cukorral felforraljuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre.
2. Habgaluska főzése
A forró tejbe egy kanál segítségével szaggatjuk bele a fehérjéből készült habgaluskákat. Egy rövid ideig főzzük.
3.
A megfőtt galuskákat kiszedjük egy szűrőkanálsegítségével.
4.
A megfőtt galuskákat egy tálba rakjuk.
5. A krém elkészítése
kristálycukor 100 gramm • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • kukoricakeményítő 60 gramm • tojássárgája 6 darab
A tejhez cukrot adunk .A sárgájához hozzáadunk kukorica keményítőt és kevés hideg tejjel felhígítva jól elkeverjük. Majd a forró tejhez öntjük és krémmé főzzük.
6.
Megvárjuk, míg egy kicsit kihűl, majd egy üvegtálba öntjük, s a tetejére rárakjuk a habgaluskákat.
Jó étvágyat!