szakacsreceptek.hu

Madártej

     

A madártej francia eredetű desszert, mely tojásfehérjéből felvert habgaluskákat tartalmazó vaníliás tejsodó.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. A habgaluskák elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 2 l  tojásfehérje 6 db  vaníliacukor 60 g  porcukor

A tejet a vanília cukorral felforraljuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre.

A habgaluskák elkészítése

2. Habgaluska főzése

A forró tejbe egy kanál segítségével szaggatjuk bele a fehérjéből készült habgaluskákat. Egy rövid ideig főzzük.

Habgaluska főzése

3. 

A megfőtt galuskákat kiszedjük egy szűrőkanálsegítségével.

4. 

A megfőtt galuskákat egy tálba rakjuk.

5. A krém elkészítése

kristálycukor 100 g  zsírszegény tej 1,5% 250 ml  kukoricakeményítő 60 g  tojássárgája 6 db

A tejhez cukrot adunk .A sárgájához hozzáadunk kukorica keményítőt és kevés hideg tejjel felhígítva jól elkeverjük. Majd a forró tejhez öntjük és krémmé főzzük.

A krém elkészítése

6. 

Megvárjuk, míg egy kicsit kihűl, majd egy üvegtálba öntjük, s a tetejére rárakjuk a habgaluskákat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés