RECEPTEK

Madártej

Madártej

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

A madártej francia eredetű desszert, mely tojásfehérjéből felvert habgaluskákat tartalmazó vaníliás tejsodó.

recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,zsírszegény tej 1,5%,tojássárgája,Desszertek poharakban,Gluténmentes

Desszertek poharakban

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

kristálycukor

100

402

gramm

kcal

kukoricakeményítő

60

217

gramm

kcal

porcukor

0

??

kcal

tojásfehérje

6

101

darab

kcal

tojássárgája

6

342

darab

kcal

vaníliacukor

60

217

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

2

960

liter

kcal

zsírszegény tej 1,5%

250

120

milliliter

kcal

 

Recept

1. A habgaluskák elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 2 liter  tojásfehérje 6 darab  vaníliacukor 60 gramm  porcukor

A tejet a vanília cukorral felforraljuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre.

A tejet a vanília cukorral felforraljuk. A...

2. Habgaluska főzése

A forró tejbe egy kanál segítségével szaggatjuk bele a fehérjéből készült habgaluskákat. Egy rövid ideig főzzük.

A forró tejbe egy kanál segítségével...

3. 

A megfőtt galuskákat kiszedjük egy szűrőkanálsegítségével.

A megfőtt galuskákat kiszedjük egy...

4. 

A megfőtt galuskákat egy tálba rakjuk.

A megfőtt galuskákat egy tálba rakjuk....

5. A krém elkészítése

kristálycukor 100 gramm  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  kukoricakeményítő 60 gramm  tojássárgája 6 darab

A tejhez cukrot adunk .A sárgájához hozzáadunk kukorica keményítőt és kevés hideg tejjel felhígítva jól elkeverjük. Majd a forró tejhez öntjük és krémmé főzzük.

A tejhez cukrot adunk .A sárgájához...

6. 

Megvárjuk, míg egy kicsit kihűl, majd egy üvegtálba öntjük, s a tetejére rárakjuk a habgaluskákat.

Megvárjuk, míg egy kicsit kihűl, majd egy...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés