Túrókrém
Egyszerű, gyors és finom túrókrém vaníliás pudinggal, tejszínhabbal, és csokoládéval.
recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),túró, lágy, 20% zsírtartalom,Desszertek poharakban,Gluténmentes
Desszertek poharakban
Hozzávalók
Hozzávalók
főzőcsokoládé | 40 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
porcukor | 4 | evőkanál | |
túró, lágy, 20% zsírtartalom | 500 | gramm | |
vaníliacukor | 2 | darab | |
vaníliás puding -por | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ | liter |
Recept
2.
vaníliacukor 2 darab • porcukor 4 evőkanál • vaníliás puding -por 1 darab • zsírszegény tej 1,5% ½ liter
Tejből, cukorból és pudingporból pudingot főzünk.
3.
A pudingot még melegen összekeverjük a túróval.
5.
főzőcsokoládé 40 gramm
A kész krém felét 6-8 pohárba osztjuk, attól függően, milyen fajta poharaink vannak. A krémre vékony réteg olvasztott csokoládét öntünk, majd a tetejére a maradék krémet. Hűtőbe helyezzük, majd lehűlés után tejszínhabbal, reszelt csokoládéval, illetve gyümölccsel díszítjük.
Jó étvágyat!