Epres mascarponés desszert

Desszert lágy vaníliás mascarponés krémmel, tejszínhabbal és friss eperrel.
recept,recept fotó,kristálycukor,mascarpone,habtejszín (30-33%),eper,piskóta,piskóta, hosszú,Desszertek poharakban,Szezonális receptek
Desszertek poharakban
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 250 108 | gramm kcal | |
finomliszt | 100 347 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 200 804 | gramm kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramm kcal | |
piskóta | 0 ?? | kcal | |
piskóta, hosszú | 0 ?? | kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 750 480 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
vaníliarúd | 1 ?? | darab kcal |
Recept
1. A krém elkészítése
tyúk tojás 3 darab • kristálycukor 200 gramm
Egy tálban tojás és cukrot keverünk ki.

2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 750 milliliter • vaníliarúd 1 darab
Egy lábasban tejet melegítünk, hozzáadunk vaníliát a vaníliarúdból.

3.
finomliszt 100 gramm
A meleg tejbe hozzákeverjük a tojást, és cukrot. A végén egy szitán keresztül lisztet szórunk bele. Az egészet jól elkeverjük, ameddig sűrű krém nem keletkezik.


5. A tejszínhab elkészítése
habtejszín (30-33%) 250 milliliter
Egy kisebb edényben elektromos habverővel tejszínből tejszínhabot készítünk.
6. Pohár töltése
eper 250 gramm • piskóta • piskóta, hosszú
A poharat a mascarponés krémmel félig töltjük, hozzáadjuk a piskótát, és apróra vágott epret. Majd a maradék részt a tejszínhabbal töltjük ki, és eper szeletekkel díszítjük.

Jó étvágyat!