szakacsreceptek.hu

Epres mascarponés desszert

    

Desszert lágy vaníliás mascarponés krémmel, tejszínhabbal és friss eperrel.

Főzőcske

Adag

7

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. A krém elkészítése

tyúk tojás 3 darab  kristálycukor 200 gramm

Egy tálban tojás és cukrot keverünk ki.

A krém elkészítése

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 750 milliliter  vaníliarúd 1 darab

Egy lábasban tejet melegítünk, hozzáadunk vaníliát a vaníliarúdból.

3. 

finomliszt 100 gramm

A meleg tejbe hozzákeverjük a tojást, és cukrot. A végén egy szitán keresztül lisztet szórunk bele. Az egészet jól elkeverjük, ameddig sűrű krém nem keletkezik.

4. 

mascarpone 250 gramm

A töltelékbe mascarponét keverünk

5. A tejszínhab elkészítése

habtejszín (30-33%) 250 milliliter

Egy kisebb edényben elektromos habverővel tejszínből tejszínhabot készítünk.

6. Pohár töltése

eper 250 gramm  piskóta  piskóta, hosszú

A poharat a mascarponés krémmel félig töltjük, hozzáadjuk a piskótát, és apróra vágott epret. Majd a maradék részt a tejszínhabbal töltjük ki, és eper szeletekkel díszítjük.

Pohár töltése

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés