szakacsreceptek.hu

Epres mascarponés desszert

     

Desszert lágy vaníliás mascarponés krémmel, tejszínhabbal és friss eperrel.

Főzőcske

Adag

7

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. A krém elkészítése

tyúk tojás 3 db  kristálycukor 200 g

Egy tálban tojás és cukrot keverünk ki.

A krém elkészítése

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 750 ml  vaníliarúd 1 db

Egy lábasban tejet melegítünk, hozzáadunk vaníliát a vaníliarúdból.

3. 

finomliszt 100 g

A meleg tejbe hozzákeverjük a tojást, és cukrot. A végén egy szitán keresztül lisztet szórunk bele. Az egészet jól elkeverjük, ameddig sűrű krém nem keletkezik.

4. 

mascarpone 250 g

A töltelékbe mascarponét keverünk

5. A tejszínhab elkészítése

habtejszín (30-33%) 250 ml

Egy kisebb edényben elektromos habverővel tejszínből tejszínhabot készítünk.

6. Pohár töltése

eper 250 g  piskóta  piskóta, hosszú

A poharat a mascarponés krémmel félig töltjük, hozzáadjuk a piskótát, és apróra vágott epret. Majd a maradék részt a tejszínhabbal töltjük ki, és eper szeletekkel díszítjük.

Pohár töltése

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés