Szilvás rétes
![Szilvás rétes](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001247/img_hu_4x3/szilvas-retes_00180.jpg)
Kiváló szaftos szilvás rétes a mindennapokra vagy akár az ünnepi asztalra.
recept,recept fotó,szilva ,leveles tészta,fahéj, őrölt,Rétesek
Rétesek
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
finomliszt | - | ||
kristálycukor | 70 | gramm | |
leveles tészta | 500 | gramm | |
porcukor | - | ||
szilva | 500 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | ||
vaj | 70 | gramm | |
zsemlemorzsa | 70 | gramm |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001247/small/IMG_4737.jpg)
2.
... majd apróra vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001247/small/IMG_4742.jpg)
3.
leveles tészta 500 gramm • finomliszt • tyúk tojás 1 • vaj 70 gramm • zsemlemorzsa 70 gramm
A leveles tésztát lisztel meghintett gyúrólapon 35x60 cm méretre nyújtjuk. A széleit megkenjük felvert tojással és a tészta közepét olvasztott vajjal. Megszórjuk zsemlemorzsával.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001247/small/IMG_4749.jpg)
4.
kristálycukor 70 gramm • fahéj, őrölt 2 teáskanál
A tésztára egyenletesen, de nem teljesen a széléig, szétrakjuk a szilvákat, majd megszórjuk cukorral és fahéjjal.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001247/small/IMG_4753.jpg)
5.
A tésztát rétes formára betekerjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001247/small/IMG_4755.jpg)
6.
A széleit, ahol nincs töltelék, a rétes széléhez ragasztjuk. Az oldalait benyomkodjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001247/small/IMG_4756.jpg)
7.
A rétest áthelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra. Az egészet megkenjük felvert tojással és megszurkáljuk egy villa segítségével.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001247/small/IMG_4757.jpg)
8.
Előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük 180°C-on.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001247/small/IMG_4759.jpg)
9.
Még forrón megszórjuk porcukorral, hagyjuk lehűlni és ezt követően felvágjuk és tálalhatjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001247/small/IMG_4762.jpg)
Jó étvágyat!