szakacsreceptek.hu

Szilvás rétes

    

Kiváló szaftos szilvás rétes a mindennapokra vagy akár az ünnepi asztalra.

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
fahéj, őrölt2teáskanál
finomliszt-
kristálycukor70gramm
leveles tészta500gramm
porcukor-
szilva 500gramm
tyúk tojás1
vaj70gramm
zsemlemorzsa70gramm

1. 

szilva  500 gramm

A szilvákból kiszedjük a magot...

2. 

... majd apróra vágjuk.

3. 

leveles tészta 500 gramm  finomliszt  tyúk tojás 1  vaj 70 gramm  zsemlemorzsa 70 gramm

A leveles tésztát lisztel meghintett gyúrólapon 35x60 cm méretre nyújtjuk. A széleit megkenjük felvert tojással és a tészta közepét olvasztott vajjal. Megszórjuk zsemlemorzsával.

4. 

kristálycukor 70 gramm  fahéj, őrölt 2 teáskanál

A tésztára egyenletesen, de nem teljesen a széléig, szétrakjuk a szilvákat, majd megszórjuk cukorral és fahéjjal.

5. 

A tésztát rétes formára betekerjük.

6. 

A széleit, ahol nincs töltelék, a rétes széléhez ragasztjuk. Az oldalait benyomkodjuk.

7. 

A rétest áthelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra. Az egészet megkenjük felvert tojással és megszurkáljuk egy villa segítségével.

8. 

Előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük 180°C-on.

9. 

porcukor

Még forrón megszórjuk porcukorral, hagyjuk lehűlni és ezt követően felvágjuk és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés