szakacsreceptek.hu

Spenót saláta tésztával és mozzarellával

    

Könnyű és diétás saláta teli zöldséggel, ízesítve joghurtos dresszinggel és egészséges dióval.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Mozzarella sajt250gramm
balzsamecet3teáskanál
dió50gramm
fehér retek200gramm
fokhagyma2gerezd
natúr joghurt200milliliter
olivaolaj1evőkanál
répa100gramm
spenótlevél, friss100gramm
-
¼teáskanál
tészta - Fusilli (spirál)240gramm
tökolaj1evőkanál

1. 

tészta - Fusilli (spirál) 240 gramm

A tésztát "al dente" módra főzzük meg sós vízben. Leszűrjük, majd leöblítjük hideg folyó víz alatt.

2. 

répa 100 gramm  fehér retek 200 gramm

A répát és retket meghámozzuk, majd vastagra lereszeljük. Egy mélyebb tálba rakjuk. A fehér retek helyett használhatunk kis kerek piros retket is.

3. 

spenótlevél, friss 100 gramm

A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, és könnyedén felvagdossuk, vagy kisebb darabokra tépkedjük.

4. 

A tésztát hozzáadjuk a zöldséghez együtt a spenót levelekkel, majd összekeverjük.

5. 

Mozzarella sajt 250 gramm

A mozzarellát kis kockákra vágjuk, ...

6. 

dió 50 gramm

... a diót apróra vágjuk...

7. 

... és hozzáadjuk a salátához.

8. 

olivaolaj 1 evőkanál  tökolaj 1 evőkanál 

Hozzáöntjük az olajat, és ízlés szerint sózhatjuk. Alaposan megkeverjük.

9. 

A salátát a hűtőbe helyezzük egy órára (vagy többre is). Tálalás előtt egy fél órával kivesszük a hűtőből, hogy ne legyen túlságosan hideg.

10. 

natúr joghurt 200 milliliter  fokhagyma 2 gerezd   ¼ teáskanál  balzsamecet 3 teáskanál

Joghurtba préselt fokhagymát, sót, és ecetet keverünk. Tálalás előtt a salátát leöntjük ízlés szerint a dresszinggel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés