Spenót saláta tésztával és mozzarellával

Könnyű és diétás saláta teli zöldséggel, ízesítve joghurtos dresszinggel és egészséges dióval.
recept,recept fotó,tészta - Fusilli (spirál),spenótlevél, friss,Mozzarella sajt,Zöldségsaláták
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
Mozzarella sajt | 250 613 | gramm kcal | |
balzsamecet | 3 14 | teáskanál kcal | |
dió | 50 337 | gramm kcal | |
fehér retek | 200 44 | gramm kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
natúr joghurt | 200 134 | milliliter kcal | |
olivaolaj | 1 132 | evőkanál kcal | |
répa | 100 45 | gramm kcal | |
spenótlevél, friss | 100 33 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
só | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
tészta - Fusilli (spirál) | 240 872 | gramm kcal | |
tökolaj | 1 122 | evőkanál kcal |
Recept
1.
tészta - Fusilli (spirál) 240 gramm
A tésztát "al dente" módra főzzük meg sós vízben. Leszűrjük, majd leöblítjük hideg folyó víz alatt.

2.
répa 100 gramm • fehér retek 200 gramm
A répát és retket meghámozzuk, majd vastagra lereszeljük. Egy mélyebb tálba rakjuk. A fehér retek helyett használhatunk kis kerek piros retket is.

3.
spenótlevél, friss 100 gramm
A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, és könnyedén felvagdossuk, vagy kisebb darabokra tépkedjük.

4.
A tésztát hozzáadjuk a zöldséghez együtt a spenót levelekkel, majd összekeverjük.



7.
... és hozzáadjuk a salátához.

8.
olivaolaj 1 evőkanál • tökolaj 1 evőkanál • só
Hozzáöntjük az olajat, és ízlés szerint sózhatjuk. Alaposan megkeverjük.

9.
A salátát a hűtőbe helyezzük egy órára (vagy többre is). Tálalás előtt egy fél órával kivesszük a hűtőből, hogy ne legyen túlságosan hideg.

10.
natúr joghurt 200 milliliter • fokhagyma 2 gerezd • só ¼ teáskanál • balzsamecet 3 teáskanál
Joghurtba préselt fokhagymát, sót, és ecetet keverünk. Tálalás előtt a salátát leöntjük ízlés szerint a dresszinggel.

Jó étvágyat!