RECEPTEK

Spenót saláta tésztával és mozzarellával

Spenót saláta tésztával és mozzarellával

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Könnyű és diétás saláta teli zöldséggel, ízesítve joghurtos dresszinggel és egészséges dióval.

recept,recept fotó,tészta - Fusilli (spirál),spenótlevél, friss,Mozzarella sajt,Zöldségsaláták

Zöldségsaláták

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

Mozzarella sajt

250

613

gramm

kcal

balzsamecet

3

14

teáskanál

kcal

dió

50

337

gramm

kcal

fehér retek

200

44

gramm

kcal

fokhagyma

2

11

gerezd

kcal

natúr joghurt

200

134

milliliter

kcal

olivaolaj

1

132

evőkanál

kcal

répa

100

45

gramm

kcal

spenótlevél, friss

100

33

gramm

kcal

0

??

kcal

¼

0

teáskanál

kcal

tészta - Fusilli (spirál)

240

872

gramm

kcal

tökolaj

1

122

evőkanál

kcal

 

Recept

1. 

tészta - Fusilli (spirál) 240 gramm

A tésztát "al dente" módra főzzük meg sós vízben. Leszűrjük, majd leöblítjük hideg folyó víz alatt.

A tésztát al dente módra főzzük meg sós...

2. 

répa 100 gramm  fehér retek 200 gramm

A répát és retket meghámozzuk, majd vastagra lereszeljük. Egy mélyebb tálba rakjuk. A fehér retek helyett használhatunk kis kerek piros retket is.

A répát és retket meghámozzuk, majd vastagra...

3. 

spenótlevél, friss 100 gramm

A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, és könnyedén felvagdossuk, vagy kisebb darabokra tépkedjük.

A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, és...

4. 

A tésztát hozzáadjuk a zöldséghez együtt a spenót levelekkel, majd összekeverjük.

A tésztát hozzáadjuk a zöldséghez együtt a...

5. 

Mozzarella sajt 250 gramm

A mozzarellát kis kockákra vágjuk, ...

A mozzarellát kis kockákra vágjuk, ......

6. 

dió 50 gramm

... a diót apróra vágjuk...

... a diót apróra vágjuk......

7. 

... és hozzáadjuk a salátához.

... és hozzáadjuk a salátához....

8. 

olivaolaj 1 evőkanál  tökolaj 1 evőkanál 

Hozzáöntjük az olajat, és ízlés szerint sózhatjuk. Alaposan megkeverjük.

Hozzáöntjük az olajat, és ízlés szerint...

9. 

A salátát a hűtőbe helyezzük egy órára (vagy többre is). Tálalás előtt egy fél órával kivesszük a hűtőből, hogy ne legyen túlságosan hideg.

A salátát a hűtőbe helyezzük egy órára...

10. 

natúr joghurt 200 milliliter  fokhagyma 2 gerezd   ¼ teáskanál  balzsamecet 3 teáskanál

Joghurtba préselt fokhagymát, sót, és ecetet keverünk. Tálalás előtt a salátát leöntjük ízlés szerint a dresszinggel.

Joghurtba préselt fokhagymát, sót, és ecetet...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés