szakacsreceptek.hu

Spenót saláta tésztával és mozzarellával

Könnyű és diétás saláta teli zöldséggel, ízesítve joghurtos dresszinggel és egészséges dióval.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 25 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Balzsamecet3teáskanál
Dió50gramm
Fehér retek200gramm
Fokhagyma2gerezd
Mozzarella sajt250gramm
Natúr joghurt200milliliter
Olivaolaj1evőkanál
Répa100gramm
Spenótlevél, friss100gramm
¼teáskanál
Tészta - fusilli (spirál)240gramm
Tökolaj1evőkanál

1. 

tészta - Fusilli (spirál) 240 g

A tésztát "al dente" módra főzzük meg sós vízben. Leszűrjük, majd leöblítjük hideg folyó víz alatt.

2. 

répa 100 g  fehér retek 200 g

A répát és retket meghámozzuk, majd vastagra lereszeljük. Egy mélyebb tálba rakjuk. A fehér retek helyett használhatunk kis kerek piros retket is.

3. 

spenótlevél, friss 100 g

A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, és könnyedén felvagdossuk, vagy kisebb darabokra tépkedjük.

4. 

A tésztát hozzáadjuk a zöldséghez együtt a spenót levelekkel, majd összekeverjük.

5. 

Mozzarella sajt 250 g

A mozzarellát kis kockákra vágjuk, ...

6. 

dió 50 g

... a diót apróra vágjuk...

7. 

... és hozzáadjuk a salátához.

8. 

olivaolaj 1 EK  tökolaj 1 EK 

Hozzáöntjük az olajat, és ízlés szerint sózhatjuk. Alaposan megkeverjük.

9. 

A salátát a hűtőbe helyezzük egy órára (vagy többre is). Tálalás előtt egy fél órával kivesszük a hűtőből, hogy ne legyen túlságosan hideg.

10. 

natúr joghurt 200 ml  fokhagyma 2 gerezd   ¼ TK  balzsamecet 3 TK

Joghurtba préselt fokhagymát, sót, és ecetet keverünk. Tálalás előtt a salátát leöntjük ízlés szerint a dresszinggel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés