szakacsreceptek.hu

Kocsonya

    

Nagyon finom laktató téli eledel, igaz kissé hosszas az elkészítése, de megéri. Finom kenyérrel,hagymával és ecettel fogyasztjuk.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fokhagyma6gerezd
hagyma1darab
sertéscsülök2darab
sertésláb3darab
3teáskanál
víz4liter

1. 

sertéscsülök 2 darab  sertésláb 3 darab

A sertéslábakat, sertéskörmöket alaposan megmossuk. Azután alaposan megtisztítjuk sz esetleges szőröktől, egy éles késsel esetleg le égethetjük láng felet.

2. 

víz 4 liter

A megmosott, feldarabolt kocsonyahúst bő vízben feltesszük főni. Lassan felforraljuk és közepes lángon 2 órán át főni hagyjuk.

3. 

hagyma 1 darab  fokhagyma 6 gerezd   3 teáskanál

Ezután belerakjuk a megpucolt hagymát, fokhagymát és sózzuk.

4. 

Lefedjük, kis lángon komótosan puhára főzzük a kocsonyának valót kb 4 órán keresztül.

5. 

Ha teljesen megpuhult a kocsonyahúst leszűrjük, mélyebb edényekbe öntjük a levet.

6. 

A hús egy kicsit hűlni hagyjuk.

7. 

Azután a húst porciózva a tányérokba rakjuk.

8. 

Jó hideg helyre rakjuk. Több órán keresztül, vagy esetleg egész éjszakára is.

9. 

Ha már megdermedt, könnyen leszedhetjük a tetejéről a feleslegesnek ítélt zsírt, és szórhatunk rá kevés őrölt piros paprikát.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés