Kocsonya
Nagyon finom laktató téli eledel, igaz kissé hosszas az elkészítése, de megéri. Finom kenyérrel,hagymával és ecettel fogyasztjuk.
recept,recept fotó,sertéscsülök,sertésláb,Falatkák,Farsang,Gluténmentes ,Laktózmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 6 | gerezd | |
hagyma | 1 | darab | |
sertéscsülök | 2 | darab | |
sertésláb | 3 | darab | |
só | 3 | teáskanál | |
víz | 4 | liter |
Recept
1.
sertéscsülök 2 darab • sertésláb 3 darab
A sertéslábakat, sertéskörmöket alaposan megmossuk. Azután alaposan megtisztítjuk sz esetleges szőröktől, egy éles késsel esetleg le égethetjük láng felet.

2.
víz 4 liter
A megmosott, feldarabolt kocsonyahúst bő vízben feltesszük főni. Lassan felforraljuk és közepes lángon 2 órán át főni hagyjuk.

3.
hagyma 1 darab • fokhagyma 6 gerezd • só 3 teáskanál
Ezután belerakjuk a megpucolt hagymát, fokhagymát és sózzuk.

4.
Lefedjük, kis lángon komótosan puhára főzzük a kocsonyának valót kb 4 órán keresztül.

5.
Ha teljesen megpuhult a kocsonyahúst leszűrjük, mélyebb edényekbe öntjük a levet.

6.
A hús egy kicsit hűlni hagyjuk.

7.
Azután a húst porciózva a tányérokba rakjuk.

8.
Jó hideg helyre rakjuk. Több órán keresztül, vagy esetleg egész éjszakára is.

9.
Ha már megdermedt, könnyen leszedhetjük a tetejéről a feleslegesnek ítélt zsírt, és szórhatunk rá kevés őrölt piros paprikát.

Jó étvágyat!