RECEPTEK

Kocsonya

Kocsonya

Nagyon finom laktató téli eledel, igaz kissé hosszas az elkészítése, de megéri. Finom kenyérrel,hagymával és ecettel fogyasztjuk.

recept,recept fotó,sertéscsülök,sertésláb,Falatkák,Farsang,Gluténmentes ,Laktózmentes

Falatkák

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fokhagyma6gerezd
hagyma1darab
sertéscsülök2darab
sertésláb3darab
3teáskanál
víz4liter

 

Recept

1. 

sertéscsülök 2 darab  sertésláb 3 darab

A sertéslábakat, sertéskörmöket alaposan megmossuk. Azután alaposan megtisztítjuk sz esetleges szőröktől, egy éles késsel esetleg le égethetjük láng felet.

2. 

víz 4 liter

A megmosott, feldarabolt kocsonyahúst bő vízben feltesszük főni. Lassan felforraljuk és közepes lángon 2 órán át főni hagyjuk.

3. 

hagyma 1 darab  fokhagyma 6 gerezd   3 teáskanál

Ezután belerakjuk a megpucolt hagymát, fokhagymát és sózzuk.

4. 

Lefedjük, kis lángon komótosan puhára főzzük a kocsonyának valót kb 4 órán keresztül.

5. 

Ha teljesen megpuhult a kocsonyahúst leszűrjük, mélyebb edényekbe öntjük a levet.

6. 

A hús egy kicsit hűlni hagyjuk.

7. 

Azután a húst porciózva a tányérokba rakjuk.

8. 

Jó hideg helyre rakjuk. Több órán keresztül, vagy esetleg egész éjszakára is.

9. 

Ha már megdermedt, könnyen leszedhetjük a tetejéről a feleslegesnek ítélt zsírt, és szórhatunk rá kevés őrölt piros paprikát.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés