Kocsonya
![Kocsonya](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000555/img_hu_4x3/kocsonya_00180.jpg)
Nagyon finom laktató téli eledel, igaz kissé hosszas az elkészítése, de megéri. Finom kenyérrel,hagymával és ecettel fogyasztjuk.
recept,recept fotó,sertéscsülök,sertésláb,Falatkák,Farsang,Gluténmentes ,Laktózmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 6 | gerezd | |
hagyma | 1 | darab | |
sertéscsülök | 2 | darab | |
sertésláb | 3 | darab | |
só | 3 | teáskanál | |
víz | 4 | liter |
Recept
1.
sertéscsülök 2 darab • sertésláb 3 darab
A sertéslábakat, sertéskörmöket alaposan megmossuk. Azután alaposan megtisztítjuk sz esetleges szőröktől, egy éles késsel esetleg le égethetjük láng felet.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000555/small/IMG_4982w.jpg)
2.
víz 4 liter
A megmosott, feldarabolt kocsonyahúst bő vízben feltesszük főni. Lassan felforraljuk és közepes lángon 2 órán át főni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000555/small/IMG_4983w.jpg)
3.
hagyma 1 darab • fokhagyma 6 gerezd • só 3 teáskanál
Ezután belerakjuk a megpucolt hagymát, fokhagymát és sózzuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000555/small/IMG_4985w.jpg)
4.
Lefedjük, kis lángon komótosan puhára főzzük a kocsonyának valót kb 4 órán keresztül.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000555/small/IMG_4987w.jpg)
5.
Ha teljesen megpuhult a kocsonyahúst leszűrjük, mélyebb edényekbe öntjük a levet.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000555/small/IMG_4990w.jpg)
6.
A hús egy kicsit hűlni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000555/small/IMG_4991w.jpg)
7.
Azután a húst porciózva a tányérokba rakjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000555/small/IMG_4993w.jpg)
8.
Jó hideg helyre rakjuk. Több órán keresztül, vagy esetleg egész éjszakára is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000555/small/IMG_4994w.jpg)
9.
Ha már megdermedt, könnyen leszedhetjük a tetejéről a feleslegesnek ítélt zsírt, és szórhatunk rá kevés őrölt piros paprikát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000555/small/IMG_4997w.jpg)
Jó étvágyat!