Cookies zabkásából
Egészségesebb alternatíva rengeteg rosttal. Tízóraira vagy akár kirándulásokra is. Fogyasztható akár cukorbetegek által is. Fogyókúrázóknak pedig nagyszerű alternatív rágcsálni való az esti filmnézéshez.
recept,recept fotó,zabpehely,zabcsíra,zabkorpa,dió,Falatkák,Laktózmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 20 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | 200 | milliliter | |
zabcsíra | 60 | gramm | |
zabkorpa | 60 | gramm | |
zabpehely | 80 | gramm |
Recept
1.
zabpehely 80 gramm • zabcsíra 60 gramm • zabkorpa 60 gramm • víz 200 milliliter
A zabcsírákat, korpát és a pelyheket felöntjük vízzel, átkeverjük és fél óráig állni hagyjuk.
2.
tyúk tojás 1 darab • dió 20 gramm
Hozzáadjuk a tojást, a lágyan felaprított diót. Aki a nagyon édeset szereti, az hozzáadhat egy fél kanál cukrot. Az egészet jól elkeverjük.
3.
Egy leveses kanál segítségével létrehozunk 12 darab fél centiméter vastag lepényt.
4.
22-25 percig sütjük 200 celsius fokon.
Jó étvágyat!