szakacsreceptek.hu

Fasírozott vörös káposztából

    

Ínycsiklandó káposztából készült fasírozott, amelyet az indiai konyha ihletett. Zöldség főzelékkel, rizzsel vagy kenyérrel tálaljuk.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
finomliszt150gramm
köménymag, darált½teáskanál
repceolaj-
vöröskáposzta 800gramm

1. 

vöröskáposzta  800 gramm

A káposztát megmossuk és lágyra lereszeljük. Megsózzuk és 30 percig állni hagyjuk.

2. 

A káposztát alaposan kicsavarjuk és leszűrjük a vizet.

3. 

finomliszt 150 gramm  köménymag, darált ½ teáskanál

A káposztához lisztet és köményt szórunk. Jól átkeverjük.

4. 

A masszából kisebb golyókat formálunk.

5. 

repceolaj

Ezeket olajban kisütjük, időnként megforgatva kb 6-8 percig.

6. 

A kész fasírozottat, papírtőlőre szedjük ki, amely felszívja a maradék olajat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés