Céklaleves
Ellenállhatatlanul vörös színű céklaleves, amely rengeteg vitaminnal és más szükséges anyaggal tölti fel a szervezetet.
recept,recept fotó,cékla,Feta sajt,Zöldséglevesek,Gluténmentes
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
Feta sajt | 200 | gramm | |
citromlé | 1 | evőkanál | |
cékla | 600 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
paradicsom | 300 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 2 | liter | |
zöldségleves | 10 | gramm |
Recept
2.
zöldségleves 10 gramm
A vízből, amelyben a cékla főtt, leöntünk kb 750 ml-ert egy kisebb lábasba, majd ezt felforraljuk és belehelyezünk egy zöldségleves kockát.


4.
citromlé 1 evőkanál
A felforralt céklás vízbe belerakjuk az apró kockákra vágott főtt céklát. Hozzáadjuk egy fél citrom levét. 5 percig főzzük.

5.
só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
A levesbe hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot, és további 10 percig főzzük. A levest sózzuk, és botmixer segítségével pépesítjük. Ízlés szerint fűszerezzük.

Jó étvágyat!