szakacsreceptek.hu

Céklaleves

    

Ellenállhatatlanul vörös színű céklaleves, amely rengeteg vitaminnal és más szükséges anyaggal tölti fel a szervezetet.

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Feta sajt200gramm
citromlé1evőkanál
cékla600gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
paradicsom300gramm
1teáskanál
víz2liter
zöldségleves10gramm

1. 

cékla 600 gramm  víz 2 liter

A céklát meghámozzuk és kb 45 perc alatt puhára főzzük.

2. 

zöldségleves 10 gramm

A vízből, amelyben a cékla főtt, leöntünk kb 750 ml-ert egy kisebb lábasba, majd ezt felforraljuk és belehelyezünk egy zöldségleves kockát.

3. 

paradicsom 300 gramm

A paradicsomot forró vízzel leöntjük majd meghámozzuk.

4. 

citromlé 1 evőkanál

A felforralt céklás vízbe belerakjuk az apró kockákra vágott főtt céklát. Hozzáadjuk egy fél citrom levét. 5 percig főzzük.

5. 

 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

A levesbe hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot, és további 10 percig főzzük. A levest sózzuk, és botmixer segítségével pépesítjük. Ízlés szerint fűszerezzük.

6. 

Feta sajt 200 gramm

A levest feta sajt kockákkal tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés