Céklaleves

Ellenállhatatlanul vörös színű céklaleves, amely rengeteg vitaminnal és más szükséges anyaggal tölti fel a szervezetet.
recept,recept fotó,cékla,Feta sajt,Zöldséglevesek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
Főzőcske
Adag
5
Adag tömege
627 g
Adag energiatartalma
185 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
Feta sajt | 200 526 | gramm kcal | |
citromlé | 1 4 | evőkanál kcal | |
cékla | 600 288 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
paradicsom | 300 75 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | 2 0 | liter kcal | |
zöldségleves | 10 26 | gramm kcal |
Recept
2.
zöldségleves 10 gramm
A vízből, amelyben a cékla főtt, leöntünk kb 750 ml-ert egy kisebb lábasba, majd ezt felforraljuk és belehelyezünk egy zöldségleves kockát.


4.
citromlé 1 evőkanál
A felforralt céklás vízbe belerakjuk az apró kockákra vágott főtt céklát. Hozzáadjuk egy fél citrom levét. 5 percig főzzük.

5.
só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
A levesbe hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot, és további 10 percig főzzük. A levest sózzuk, és botmixer segítségével pépesítjük. Ízlés szerint fűszerezzük.

Jó étvágyat!