szakacsreceptek.hu

Céklaleves

Ellenállhatatlanul vörös színű céklaleves, amely rengeteg vitaminnal és más szükséges anyaggal tölti fel a szervezetet.

 

Adag: 5

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Citromlé1evőkanál
Cékla600gramm
Fekete bors, őrölt¼teáskanál
Feta sajt200gramm
Paradicsom300gramm
1teáskanál
Víz2liter
Zöldségleves10gramm

1. 

cékla 600 g  víz 2 l

A céklát meghámozzuk és kb 45 perc alatt puhára főzzük.

2. 

zöldségleves 10 g

A vízből, amelyben a cékla főtt, leöntünk kb 750 ml-ert egy kisebb lábasba, majd ezt felforraljuk és belehelyezünk egy zöldségleves kockát.

3. 

paradicsom 300 g

A paradicsomot forró vízzel leöntjük majd meghámozzuk.

4. 

citromlé 1 EK

A felforralt céklás vízbe belerakjuk az apró kockákra vágott főtt céklát. Hozzáadjuk egy fél citrom levét. 5 percig főzzük.

5. 

 1 TK  fekete bors, őrölt ¼ TK

A levesbe hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot, és további 10 percig főzzük. A levest sózzuk, és botmixer segítségével pépesítjük. Ízlés szerint fűszerezzük.

6. 

Feta sajt 200 g

A levest feta sajt kockákkal tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés