Fokhagymás háromszögek
Puha, fokhagymás, sajtos falatkák. Jó hideg sörhöz kiváló.
recept,recept fotó,Bambino sajt,fokhagyma,friss élesztő,Péksütemény,Falatkák
Péksütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
Bambino sajt | 100 | gramm | |
finomliszt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 500 | gramm | |
fokhagyma | 8 | gerezd | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
só | 1 | teáskanál | |
vaj | 150 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
finomliszt 1 teáskanál • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • kristálycukor ½ teáskanál • friss élesztő 20 gramm
Langyos tejbe feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és az egészet csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és felfuttatjuk az élesztőt.
2.
finomliszt 500 gramm • só 1 teáskanál • napraforgó olaj 100 milliliter
A tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk az olajat és a sót.
3.
Ezután hozzáadjuk a kovászt és kidolgozzuk a tésztát.
4.
Meleg helyen letakarva hagyjuk kelni a tésztát.
5.
vaj 150 gramm • Bambino sajt 100 gramm • fokhagyma 8 gerezd
A töltelékhez, összekeverjük a sajtot a vajat és a fokhagymát,
6.
A tésztát kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel.
7.
Betekerjük és háromszögeket vágunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt sütőlapon sütjük 20 percig 180°C.
Jó étvágyat!