Tofus-sampinyonos szósz
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető húsmentes ebéd. Galuskával tálaljuk.
recept,recept fotó,gomba,tofu, fehér,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 40 | gramm | |
gomba | 500 | gramm | |
hagyma | 120 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
olivaolaj | 3 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tofu, fehér | 360 | gramm | |
víz | 200 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
2.
hagyma 120 gramm • olivaolaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk.
3.
köménymag, darált ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • só 1.5 teáskanál • víz 200 milliliter
A hagymához hozzáadjuk a sampinyont, köményt, paprikát és a sót. Felöntjük vízzel, elkeverjük és 5 percig lefedve pároljuk.
5.
... hozzáadjuk a sampinyonhoz. Lágyan elkeverjük és együtt további 5 percig főzzük.
7.
Majd hozzáöntjük a tofus-sampinyonos masszához. Sűrűsödésig főzzük.
Jó étvágyat!