Tofus-sampinyonos szósz

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető húsmentes ebéd. Galuskával tálaljuk.
recept,recept fotó,gomba,tofu, fehér,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
299 g
Adag energiatartalma
209 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Húsnélküli ételek ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 40 139 | gramm kcal | |
gomba | 500 80 | gramm kcal | |
hagyma | 120 53 | gramm kcal | |
köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
olivaolaj | 3 396 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tofu, fehér | 360 303 | gramm kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 240 | milliliter kcal |
Recept

2.
hagyma 120 gramm • olivaolaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk.

3.
köménymag, darált ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • só 1.5 teáskanál • víz 200 milliliter
A hagymához hozzáadjuk a sampinyont, köményt, paprikát és a sót. Felöntjük vízzel, elkeverjük és 5 percig lefedve pároljuk.


5.
... hozzáadjuk a sampinyonhoz. Lágyan elkeverjük és együtt további 5 percig főzzük.


7.
Majd hozzáöntjük a tofus-sampinyonos masszához. Sűrűsödésig főzzük.

Jó étvágyat!