szakacsreceptek.hu

Rántott sampinyon szeletek.

     

A finom ízletes rántott gombafejeket burgonyával és tartár mártással tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
burgonya500gramm
finomliszt200gramm
fritőzolaj 0
gomba300gramm
metélőhagyma2evőkanál
sertészsír1evőkanál
½teáskanál
tyúk tojás2darab
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

1. 

finomliszt 200 gramm  tyúk tojás 2 darab  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter   ½ teáskanál

Lisztet, tojás, tejet és egy csipetnyi sót összekeverünk. Ha a tészta túl folyékony adhatunk hozzá még egy kevés lisztet, és ha túl sűrű akkor viszont egy kis tejet adjunk hozzá.

2. 

gomba 300 gramm

A gombákat megpucoljuk a gomba szárait félre rakjuk. A gombafejeket a tésztába helyezzük és egy villával óvatosan megkeverjük.

3. 

fritőzolaj

A gombafejeket forró olajba helyezzük és 3-3,5 percig sütjük mindkét oldaláról.

4. 

A gombákat először a fejükkel lefelé rakjuk a forró olajba. Amikor meg akarjuk fordítani le vesszük a tűzről mert nagyon fröcsögnek. És így megfordítva újra a tűzhelyre helyezzük és megsütjük.

5. 

A szépen megsült gombákat egy papírtörlőre kiszedjük.

6. 

burgonya 500 gramm  sertészsír 1 evőkanál  metélőhagyma 2 evőkanál

Köretként burgonyát főzünk, meglocsoljuk vajjal és apróra vágott snidlinggel szórjuk meg.

7. 

A maradék tésztába belerakjuk a gomba szárakat és szintén forró olajban megsütjük hasonlóképen mint a gombafejeket.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés