Tofu burger
Megy meg hús nélkül is :) Ízletes "hamburger" nem csak vegetáriánusoknak.
recept,recept fotó,zsemle,tofu, fehér,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
csemege uborka | - | ||
fehérkáposzta | - | ||
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | - | ||
finomliszt | 100 | gramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | - | ||
hagyma | 60 | gramm | |
ketchup | - | ||
olivaolaj | - | ||
petrezselyem zöldje | 1 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | - | ||
tofu, fehér | 180 | gramm | |
tofu, füstölt | 180 | gramm | |
zsemle | 6 | darab |
Recept
1.
hagyma 60 gramm • fokhagyma 3 gerezd • tofu, fehér 180 gramm • tofu, füstölt 180 gramm
A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Belerakjuk egy tálba, együtt az apróra vágott fokhagymával és mindkét fajta tofu sajttal.
3.
petrezselyem zöldje 1 evőkanál • finomliszt 100 gramm
Hozzákeverjük a petrezselyem zöldjét és a lisztet.
5.
Mindegyikből vastagabb kerek lepényt formálunk.
6.
A lepényeket olajjal megcsepegtetett grill serpenyőn megsütjük. Mindkét oldalról kb 5-6 percig.
7.
zsemle 6 darab • teljes zsírtartalmú mustár • fehérkáposzta
A zsemléket félbevágjuk és az alsó részt megkenjük mustárral, majd rárakjuk a vékonyra vágott káposztát.
8.
A káposztára ráhelyezzük a meleg tofu burgert, hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát és a savanyú uborkát.
10.
...és lezárjuk a zsemle másik felével. Tálalhatjuk.
Jó étvágyat!