Sárga paradicsomleves

Sárga paradicsom krémleves kurkumával és vörös lencsével. A leves tele van likopinnal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A hozzáadott lencsének köszönhetően rengeteg fehérjét tartalmaz, így teljes értékű étkezésnek számít.
recept,recept fotó,sárga paradicsom,vöröslencse,Zöldséglevesek,Gluténmentes
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
Cheddar sajt | 0 ?? | kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ 8 | teáskanál kcal | |
nádcukor | 0 ?? | kcal | |
sárga paradicsom | 700 175 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal | |
vöröslencse | 50 167 | gramm kcal |
Recept

2.
víz 200 milliliter • só 1 teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Adjuk hozzá a vizet, a sót, a fűszereket, és forraljuk fel.

3.
vöröslencse 50 gramm
Adjuk a megmosott lencsét a forrásban lévő paradicsomhoz, és fedő alatt főzzük 15 percig.

4.
Botmixerrel keverjük össze.

5.
Öntsük a levest egy szitába...

6.
...és passzírozzuk át.

7.
Keverjünk a levesbe egy gerezd préselt fokhagymát és egy teáskanál cukrot.


Jó étvágyat!