szakacsreceptek.hu

Tökfőzelék marhahússal

    

Nagyon finom tökfőzelék, tejföllel és új krumplival és sült marhaszeletekkel. Ha csak négy személy részére készül akkor elég csak minden alapanyag felét használni :)

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
ecet2evőkanál
finomliszt3evőkanál
finomliszt-
kapor-
kristálycukor1teáskanál
marhahús nyak, tarja1kilogramm
napraforgó olaj2evőkanál
repceolaj-
1.5teáskanál
tejföl (14-18%)400gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%400milliliter
teljes zsírtartalmú tej 3,5%6evőkanál
tyúk tojás3darab
tök1500gramm
vaj50gramm
víz650milliliter
zsemlemorzsa-
újkrumpli500gramm

1. 

marhahús nyak, tarja 1 kilogramm

A húst megmossuk, kisebb szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és a végen megsózzuk.

2. 

tyúk tojás 3 darab  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 6 evőkanál  napraforgó olaj 2 evőkanál   ½ teáskanál  finomliszt  zsemlemorzsa

A tojásokat tejjel felverjük, adunk hozzájuk sót és olajat. Ezután panírozzuk a hússzeleteket, lisztben megforgatjuk, majd a tojásban a végen pedig zsemlemorzsában.

3. 

repceolaj

Forró olajon mindkét oldalról rövid ideig sütjük.

4. 

víz 150 milliliter

Egy mélyebb sütő edénybe helyezzük a húst és felöntjük egy kis vízzel.

5. 

A sütő edényt jól lefedjük, hogy a víz ne párologjon el, és 200°C a sütőben lassan puhára sütjük ( kb 1,5 óra).

6. 

újkrumpli 500 gramm  víz 500 milliliter   1 teáskanál

Miután a hús már egy órája sül, elkezdjük készíteni a mártást. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és kis kockákra szeleteljük fel. Egy mély edénybe helyezzük, vizet öntünk hozzá, megsózzuk és 15 percig főzzük.

7. 

tök 1500 gramm

A tököt meghámozzuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magházat.

8. 

Lereszeljük.

9. 

kapor

A már majdnem megfőtt burgonyához adjuk a tököt és az apróra vágott kaprot ízlés szerint. Öt percig főzzük.

10. 

tejföl (14-18%) 400 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter  finomliszt 3 evőkanál

Tejben lisztet és tejfölt jól összekeverünk.

11. 

kristálycukor 1 teáskanál  ecet 2 evőkanál  vaj 50 gramm

A habarást hozzáöntjük a mártáshoz, felforraljuk, édesítjük és ízlés szerint még ecetet adunk hozzá. A végen vajat keverünk bele. És kész a finom tökfőzelék marhahússal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés