szakacsreceptek.hu

Tökfőzelék marhahússal

     

Nagyon finom tökfőzelék, tejföllel és új krumplival és sült marhaszeletekkel. Ha csak négy személy részére készül akkor elég csak minden alapanyag felét használni :)

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Ecet2evőkanál
Finomliszt3evőkanál
Finomliszt
Kapor
Kristálycukor1teáskanál
Marhahús nyak, tarja1kilogramm
Napraforgó olaj2evőkanál
Repceolaj
1.5teáskanál
Tejföl (14-18%)400gramm
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%400milliliter
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%6evőkanál
Tyúk tojás3darab
Tök1500gramm
Vaj50gramm
Víz650milliliter
Zsemlemorzsa
Újkrumpli500gramm

1. 

marhahús nyak, tarja 1 kg

A húst megmossuk, kisebb szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és a végen megsózzuk.

2. 

tyúk tojás 3 db  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 6 EK  napraforgó olaj 2 EK   ½ TK  finomliszt  zsemlemorzsa

A tojásokat tejjel felverjük, adunk hozzájuk sót és olajat. Ezután panírozzuk a hússzeleteket, lisztben megforgatjuk, majd a tojásban a végen pedig zsemlemorzsában.

3. 

repceolaj

Forró olajon mindkét oldalról rövid ideig sütjük.

4. 

víz 150 ml

Egy mélyebb sütő edénybe helyezzük a húst és felöntjük egy kis vízzel.

5. 

A sütő edényt jól lefedjük, hogy a víz ne párologjon el, és 200°C a sütőben lassan puhára sütjük ( kb 1,5 óra).

6. 

újkrumpli 500 g  víz 500 ml   1 TK

Miután a hús már egy órája sül, elkezdjük készíteni a mártást. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és kis kockákra szeleteljük fel. Egy mély edénybe helyezzük, vizet öntünk hozzá, megsózzuk és 15 percig főzzük.

7. 

tök 1500 g

A tököt meghámozzuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magházat.

8. 

Lereszeljük.

9. 

kapor

A már majdnem megfőtt burgonyához adjuk a tököt és az apróra vágott kaprot ízlés szerint. Öt percig főzzük.

10. 

tejföl (14-18%) 400 g  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 ml  finomliszt 3 EK

Tejben lisztet és tejfölt jól összekeverünk.

11. 

kristálycukor 1 TK  ecet 2 EK  vaj 50 g

A habarást hozzáöntjük a mártáshoz, felforraljuk, édesítjük és ízlés szerint még ecetet adunk hozzá. A végen vajat keverünk bele. És kész a finom tökfőzelék marhahússal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés