szakacsreceptek.hu

Spanyol madárka

Spanyol madárka

    

Klasszikus recept a közkedvelt marhahús tekercs elkészítésére, amelyet rizzsel tálalunk. Egy hagyományos receptet ajánlunk még a múlt századból, amely generációk adtak át generációknak a következő formában: "Diktálom,írjad ! " A receptet az eredeti formában írjuk le :)

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

kategóriak:  Marhahús  

 

1. 

tyúk tojás  virsli  füstölt szalonna  uborka kompót

Két darab tojást keményre főzzünk, ha kihűlt megpucoljuk és negyedekre vágjuk. Elkészítünk három virslit amelyet félbe vágunk. Egy kevéske szalonnát, vékony csíkokra vágva és néhány darab uborkát.

2. 

marhahús  6 darab

Hat nagyobb szelet marhahúst (kb háromnegyed kiló), kiklopfolunk, minél vékonyabbra, fél centisekre.

3. 

  fekete bors, őrölt

Sózzuk és borsozzuk.

4. 

teljes zsírtartalmú mustár 6 teáskanál

Mustárral megkenjük.

5. 

A közepére helyezzük a virslit, szalonnát, uborkát és a tojást. Betekerjük és összekössük cérnával.

6. 

füstölt szalonna

Egy kevés szalonnát felvágunk és megpirítjuk.

7. 

hagyma 1 darab

A szalonnához adjuk az apróra vágott hagymát és együtt tovább sütjük.

8. 

Majd belerakjuk a madárkákat.

9. 

Megsózzuk, és várjuk amíg a madárkák levet eresztenek. Felöntjük vízzel, annyival amennyi levet szeretnénk.

10. 

Letakarjuk fedővel és 1 órán keresztül főzzük. Néha megkóstoljuk hogy puha e már a hús.

11. 

Kiszedjük a madárkákat, lehűtjük.

12. 

A levet egy bögrébe szűrjük.

13. 

finomliszt

A tepsibe egy kanál lisztet szórunk, megpirítjuk.

14. 

víz 

Ráöntjük a levet. Kevergetjük amíg besűrűsödik. Adhatunk hozzá vizet és sót.

15. 

A madárkákból kivesszük a cérnát és a lébe rakjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés