szakacsreceptek.hu

Vegán töltött tök

    

Ízletes hús nélküli töltött sütőtök. Tálalhatjuk burgonya körettel is.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
csicseriborsóliszt3evőkanál
fekete bors, őrölt½teáskanál
gomba250gramm
hagyma100gramm
himalája étkezési só rózsaszín1.5teáskanál
napraforgó olaj30milliliter
napraforgó olaj-
piros paprika250gramm
póréhagyma100gramm
tofu, fehér180gramm
tök2kilogramm

1. 

gomba 250 gramm

A sampinyon gombát megmossuk és felszeleteljük.

2. 

póréhagyma 100 gramm  piros paprika 250 gramm

A póréhagymát felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, megpucoljuk és felkockázzuk.

3. 

hagyma 100 gramm  napraforgó olaj 30 milliliter

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

4. 

A hagymához hozzáadjuk a póréhagymát...

5. 

...a sampinyon gombát...

6. 

himalája étkezési só rózsaszín 1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

...a paprikát, sót és a borsot. Összekeverjük és 15 percig pároljuk.

7. 

tofu, fehér 180 gramm  csicseriborsóliszt 3 evőkanál

A kihűlt zöldséghez belekeverjük a szétmorzsolt tofut, majd liszttel besűrítjük (használhatunk sima lisztet is).

8. 

tök 2 kilogramm

A tököt megmossuk és hosszában kettévágjuk. Egy kanál segítségével eltávolítjuk a magokat. A tököt nem hámozzuk meg.

9. 

napraforgó olaj

A tepsire egy kis olajat öntünk, ráhelyezzük a tököt majd megtöltjük az előkészített zöldséges masszával.

10. 

A tököt letakarjuk alufóliával és 180°C -on kb 30 percig sütjük. A láthatóan megpuhult tökről levesszük az alufóliát majd további 30 percig sütjük. Kihűlést követően felszeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés