Zellersaláta konyakkal
Ez most tényleg csakis, csakis a férfiak számára :)
recept,recept fotó,zeller,alma ,Niva sajt,konyak,Zöldségsaláták,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Zöldségsaláták
kategóriak
Zöldségsaláták Gluténmentes Szezonális receptek Szezon - Zeller Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz)
Hozzávalók
Hozzávalók
Niva sajt | 125 | gramm | |
Parmezán sajt | 60 | gramm | |
alma | 150 | gramm | |
citromlé | 15 | milliliter | |
dió, darált | 60 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
konyak | 3 | evőkanál | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | 50 | milliliter | |
zeller | 400 | gramm |
Recept
1.
zeller 400 gramm • alma 150 gramm • víz 50 milliliter • citromlé 15 milliliter • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A zellert megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük. Az almát szintén meghámozzuk és lereszeljük. Öntetet készítünk, vízből,sóból, borsból és citromléből. Összekeverjük és rá öntjük a zellersalátára.
4.
olivaolaj 2 evőkanál • konyak 3 evőkanál
A diót és a sajtot is hozzákeverjük a salátához. Öntünk hozzá olajat és konyakot.
5.
Parmezán sajt 60 gramm
A végen a parmezán sajtot adjuk hozzá. A salátát egy napig állni hagyjuk. Tálalás előtt, adhatunk hozzá ízlés szerint egy kis majonézt.
Jó étvágyat!