szakacsreceptek.hu

Avokádós karácsonyfák

    

Egy nagyszerű karácsonyi keksz amelyben vaj helyet avokádó van és cukor helyet pedig méz.

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
avokádó180gramm
dió, darált100gramm
finomliszt400gramm
méz 3evőkanál
-
sütőpor1teáskanál
tojássárgája2darab
tyúk tojás1darab

1. Az avokádót felszeleteljük

avokádó 180 gramm

Az érett avokádót kis darabokra szeleteljük és egy villával szétnyomkodjuk. Majd egy tálkában összekeverjük citromlével hogy ne barnuljon meg.

Az avokádót felszeleteljük

2. A tészta elkészítése

finomliszt 400 gramm  méz  3 evőkanál    dió, darált 100 gramm  sütőpor 1 teáskanál  tojássárgája 2 darab  tyúk tojás 1 darab

Az avokádóhoz lisztet, mézet, egy csipetnyi sót,őrölt diót, vaníliacukrot,sütőport, tojássárgákat és egész tojásokat keverünk hozzá. Kidolgozzuk a tésztát.

A tészta elkészítése

3. 

A tésztát letakarjuk és hűvös helyen állni hagyjuk legalább egy fél órán keresztül.

4. 

A sütőt előmelegítjük 150° C. A tésztát 5 mm re nyújtjuk ki. És egy forma segítségével karácsonyfákat vágunk ki belőle.

5. Sütés

Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra áthelyezzük a karácsonyfákat és 20 percig sütjük 150° C. Majd hagyjuk a kekszeket kihűlni.

Sütés

6. Díszítés

Ízlés szerint a fácskákat csokoládéval és színes cukrászdísszel díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés