szakacsreceptek.hu

Málnás fagylalt

Málnás fagylalt

    

Lágy, krémes házilag készített fagylalt. A fagylalt a legfinomabb az elkészítését követő 4-5 óra után. Ha tovább van a fagyasztóban akkor keményebb lesz. Ekkor hagyjuk kicsit felengedni és botmixerrel turmixoljuk ki. És újra lágy finom krémes állaga lesz a fagyinak.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

málna 350 gramm

A málnákat megmossuk, lecsepegtetjük...

2. 

...turmixoljuk.

3. 

Leszűrjük...

4. 

...és egy szitán keresztól átpasszírozzuk. (Tipp: a málna magvait ajánljuk meghagyni, elég ha egy szitán keresztül átöblítjük hideg vízzel és hagyjuk megszáradni). Ezután ízlés szerint hozzá adhatjuk a reggeli gabona kásához.

5. 

cukrozott sűrített tej 250 gramm

A sűrű málna levéhez hozzáadjuk a cukrozott sűrített tejet...

6. 

...és felverjük. Egy órára a hűtőbe tesszük.

7. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter

Felverjük a tejszínt és a habot a fagylalthoz keverjük. Újra egy órára a hűtőbe helyezzük el.

8. 

Ezután újra felverjük...

9. 

...és beleöntjük az edénybe amit majd lecsukunk és a fagyasztóládába helyezzünk el 2-3 órára, hogy a fagylalt megfelelően fagyjon meg.

Jó étvágyat!

cukrozott sűrített tej250gramm
habtejszín (30-33%)250milliliter
málna350gramm

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés