Málnás fagylalt

Lágy, krémes házilag készített fagylalt. A fagylalt a legfinomabb az elkészítését követő 4-5 óra után. Ha tovább van a fagyasztóban akkor keményebb lesz. Ekkor hagyjuk kicsit felengedni és botmixerrel turmixoljuk ki. És újra lágy finom krémes állaga lesz a fagyinak.
recept,recept fotó,málna,habtejszín (30-33%),Jeges desszertek ,Gluténmentes
Jeges desszertek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
213 g
Adag energiatartalma
445 kcal
Az elkészítés ideje
2 h.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrozott sűrített tej | 250 810 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
málna | 350 193 | gramm kcal |
Recept

2.
...turmixoljuk.

3.
Leszűrjük...

4.
...és egy szitán keresztól átpasszírozzuk. (Tipp: a málna magvait ajánljuk meghagyni, elég ha egy szitán keresztül átöblítjük hideg vízzel és hagyjuk megszáradni). Ezután ízlés szerint hozzá adhatjuk a reggeli gabona kásához.


6.
...és felverjük. Egy órára a hűtőbe tesszük.

7.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter
Felverjük a tejszínt és a habot a fagylalthoz keverjük. Újra egy órára a hűtőbe helyezzük el.

8.
Ezután újra felverjük...

9.
...és beleöntjük az edénybe amit majd lecsukunk és a fagyasztóládába helyezzünk el 2-3 órára, hogy a fagylalt megfelelően fagyjon meg.

Jó étvágyat!