Tőkehal olasz módra
A tőkehal kiváló és egészséges omega-3 telített zsírsav és fehérje forrás.
recept,recept fotó,Alaszkai tőkehal,Pecorino sajt,bazsalikom,Halak
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
Alaszkai tőkehal | 300 | gramm | |
Pecorino sajt | 50 | gramm | |
bazsalikom | 1 | evőkanál | |
olivaolaj | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
zsemlemorzsa | 70 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1.
Alaszkai tőkehal 300 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
A sütőt előmelegítjük 230°C-ra. Egy mély tányérba tejet öntünk, majd belemerítjük a halat.
2.
zsemlemorzsa 70 gramm • Pecorino sajt 50 gramm • bazsalikom 1 evőkanál • só 1 teáskanál
Egy laposabb tányérban összekeverjük a zsemlemorzsát a lágyan lereszelt sajttal, szárított bazsalikommal és sóval. Ebben a keverékben alaposan megforgatjuk a tejbe mártott halat. A zsemlemorzsa keveréket könnyedén a halra nyomkodjuk, hogy ne peregjen le róla.
3.
Egy kisebb tepsit megcsepegtetünk olajjal, ráhelyezzük a halat és kb. 15 percig ropogósra sütjük.
Jó étvágyat!