szakacsreceptek.hu

Mogyorós tornyocskák

    

Finom puha karácsonyi aprósütemény vajas-tejszínes tésztából.

Főzőcske

Adag

45

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

finomliszt 200 gramm  porcukor 80 gramm  tyúk tojás 1 darab  kakaó 20 gramm  tejföl (14-18%) 80 gramm  vaj 100 gramm

Egy tálba lisztet, cukrot, tojást, kakaót, tejfölt és puha vajat rakunk. Lágy nem nagyon kemény tésztát dolgozunk ki belőle. A tésztát ezután letakarjuk egy konyhai törlővel és egy órát pihentetjük.

2. 

finomliszt

Lisztel meghintett gyúrólapon a tésztát kb 4 mm vastagra nyújtjuk ki. A tésztából három különböző méretű karikákat szaggattunk ki. Mindegyikből egyforma menyiséget szaggatunk ki.

3. 

A sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a kivágott formákat.

4. 

8 percig 170°C fokon sütjük.

5. 

pörkölt földimogyoró nem sózott 100 gramm

A mogyorót szárazon megpirítjuk.

6. 

Apróra ledaráljuk.

7. 

fehércsokoládé 60 gramm

Vízfürdőben csokoládét olvasztunk fel.

8. 

napraforgó olaj 1 evőkanál

A mogyoróhoz adjuk a csokoládét, adhatunk hozzá egy pici olajat is. Jól összekeverjük.

9. 

A mogyorós tölteléket habzsákba rakjuk.

10. 

A karikákat a legnagyobbtól a legkisebbig összeragasztjuk a töltelékkel.Ízlés szerint meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés