Karamellás ostya szelet
![Karamellás ostya szelet](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001573/img_hu_4x3/karamellas-ostya-szelet_00180.jpg)
Ínycsiklandó sütemény, karamellás krémmel mogyorós piskótán, az alján ostyával, hogy egyszerűen kézbe tudjuk venni és akár a karácsonyi TV nézés közben is nassolni lehessen.
recept,recept fotó,cukrozott sűrített tej,darált mandula,tortaostya,Sütemények,Karácsony
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 50 | gramm | |
cukrozott sűrített tej | 400 | gramm | |
darált mandula | 300 | gramm | |
porcukor | 200 | gramm | |
sütőpor | 15 | gramm | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
tortaostya | 50 | gramm | |
vaj | 250 | gramm | |
víz | 50 | milliliter | |
zsemlemorzsa | 5 | evőkanál |
Recept
1.
cukrozott sűrített tej 400 gramm
A cukrozott sűrített tej konzervet 2 órán át vízben főzzük. Ez idő alatt a konzerv tartalma karamellizálódik.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001573/small/IMG_2618w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001573/small/IMG_2424.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001573/small/IMG_2425.jpg)
4.
sütőpor 15 gramm • zsemlemorzsa 5 evőkanál • víz 50 milliliter
A zsemlemorzsát összekeverjük sütőporral, majd ezt a száraz masszát belekeverjük az alaphoz. Szükség esetén a tésztát vízzel lágyíthatjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001573/small/IMG_2426.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001573/small/IMG_2427.jpg)
7.
A tészta alapba fokozatosan belekeverjük a fehérjéből készült kemény habot, majd az egész masszát ráöntjük az elkészített ostyára és egyenletesen elkenjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001573/small/IMG_2429.jpg)
8.
15 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001573/small/IMG_2430.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001573/small/IMG_2431.jpg)
10.
A karamellás krémet egyenletesen elkenjük a kihűlt piskótán.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001573/small/IMG_2433.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001573/small/IMG_2435.jpg)
Jó étvágyat!