Karamellás ostya szelet

Ínycsiklandó sütemény, karamellás krémmel mogyorós piskótán, az alján ostyával, hogy egyszerűen kézbe tudjuk venni és akár a karácsonyi TV nézés közben is nassolni lehessen.
recept,recept fotó,cukrozott sűrített tej,darált mandula,tortaostya,Sütemények,Karácsony
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
| csokoládé | 50 257 | gramm kcal | |
| cukrozott sűrített tej | 400 1296 | gramm kcal | |
| darált mandula | 300 1728 | gramm kcal | |
| porcukor | 200 776 | gramm kcal | |
| sütőpor | 15 12 | gramm kcal | |
| tojásfehérje | 6 101 | darab kcal | |
| tojássárgája | 6 342 | darab kcal | |
| tortaostya | 50 195 | gramm kcal | |
| vaj | 250 1835 | gramm kcal | |
| víz | 50 0 | milliliter kcal | |
| zsemlemorzsa | 5 280 | evőkanál kcal |
Recept
1.
cukrozott sűrített tej 400 gramm
A cukrozott sűrített tej konzervet 2 órán át vízben főzzük. Ez idő alatt a konzerv tartalma karamellizálódik.



4.
sütőpor 15 gramm • zsemlemorzsa 5 evőkanál • víz 50 milliliter
A zsemlemorzsát összekeverjük sütőporral, majd ezt a száraz masszát belekeverjük az alaphoz. Szükség esetén a tésztát vízzel lágyíthatjuk.


7.
A tészta alapba fokozatosan belekeverjük a fehérjéből készült kemény habot, majd az egész masszát ráöntjük az elkészített ostyára és egyenletesen elkenjük.

8.
15 percig 180°C fokon sütjük.


10.
A karamellás krémet egyenletesen elkenjük a kihűlt piskótán.


Jó étvágyat!






















