szakacsreceptek.hu

Karamellás ostya szelet

    

Ínycsiklandó sütemény, karamellás krémmel mogyorós piskótán, az alján ostyával, hogy egyszerűen kézbe tudjuk venni és akár a karácsonyi TV nézés közben is nassolni lehessen.

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

3 h.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
csokoládé50gramm
cukrozott sűrített tej400gramm
darált mandula300gramm
porcukor200gramm
sütőpor15gramm
tojásfehérje6darab
tojássárgája6darab
tortaostya50gramm
vaj250gramm
víz50milliliter
zsemlemorzsa5evőkanál

1. 

cukrozott sűrített tej 400 gramm

A cukrozott sűrített tej konzervet 2 órán át vízben főzzük. Ez idő alatt a konzerv tartalma karamellizálódik.

2. 

tojássárgája 6 darab  porcukor 200 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

3. 

darált mandula 300 gramm

Hozzákeverjük az őrölt mogyorót.

4. 

sütőpor 15 gramm  zsemlemorzsa 5 evőkanál  víz 50 milliliter

A zsemlemorzsát összekeverjük sütőporral, majd ezt a száraz masszát belekeverjük az alaphoz. Szükség esetén a tésztát vízzel lágyíthatjuk.

5. 

tortaostya 50 gramm

A tepsi alját torta ostyával béleljük ki.

6. 

tojásfehérje 6 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

7. 

A tészta alapba fokozatosan belekeverjük a fehérjéből készült kemény habot, majd az egész masszát ráöntjük az elkészített ostyára és egyenletesen elkenjük.

8. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

9. 

vaj 250 gramm

A középhőmérsékletű vajat kikeverjük az elkészített karamellizált tejjel.

10. 

A karamellás krémet egyenletesen elkenjük a kihűlt piskótán.

11. 

csokoládé 50 gramm

A krém tetejére csokoládé reszeléket szórunk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés