Karamellás ostya szelet
Ínycsiklandó sütemény, karamellás krémmel mogyorós piskótán, az alján ostyával, hogy egyszerűen kézbe tudjuk venni és akár a karácsonyi TV nézés közben is nassolni lehessen.
recept,recept fotó,cukrozott sűrített tej,darált mandula,tortaostya,Sütemények,Karácsony
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 50 | gramm | |
cukrozott sűrített tej | 400 | gramm | |
darált mandula | 300 | gramm | |
porcukor | 200 | gramm | |
sütőpor | 15 | gramm | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
tortaostya | 50 | gramm | |
vaj | 250 | gramm | |
víz | 50 | milliliter | |
zsemlemorzsa | 5 | evőkanál |
Recept
1.
cukrozott sűrített tej 400 gramm
A cukrozott sűrített tej konzervet 2 órán át vízben főzzük. Ez idő alatt a konzerv tartalma karamellizálódik.
4.
sütőpor 15 gramm • zsemlemorzsa 5 evőkanál • víz 50 milliliter
A zsemlemorzsát összekeverjük sütőporral, majd ezt a száraz masszát belekeverjük az alaphoz. Szükség esetén a tésztát vízzel lágyíthatjuk.
7.
A tészta alapba fokozatosan belekeverjük a fehérjéből készült kemény habot, majd az egész masszát ráöntjük az elkészített ostyára és egyenletesen elkenjük.
8.
15 percig 180°C fokon sütjük.
10.
A karamellás krémet egyenletesen elkenjük a kihűlt piskótán.
Jó étvágyat!