Boros teasütemény

Apró ropogós teasütemény nagyon karakteres ízzel a különleges összetevőnek köszönhetően. Használja fel kedvenc borát a sütéshez. Megfelel a vörös és a fehérbor is. A teasütemény kiváló kávé vagy tea mellé is.
recept,recept fotó,fehér bor,Aprósütemény,Laktózmentes ,Olasz receptek,Karácsony
Aprósütemény
Olasz receptek
Főzőcske
Adag
100
Adag tömege
11 g
Adag energiatartalma
43 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér bor | 150 123 | gramm kcal | |
finomliszt | 500 1735 | gramm kcal | |
kristálycukor | 250 1005 | gramm kcal | |
olivaolaj | 160 1407 | gramm kcal |
Recept
1.
fehér bor 150 gramm • kristálycukor 150 gramm • olivaolaj 160 gramm
Egy nagyobb tálba beleöntjük a bort, olajat és a cukrot.

2.
finomliszt 500 gramm
Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és kézi habverővel összekeverjük. Amikor a tészta sűrűsödni kezd, a habverőt felváltjuk fakanálra vagy konyharobotot használunk.

3.
A kész tésztát 20 percig fóliába csomagolva pihentetjük.

4.
kristálycukor 100 gramm
A kisebb darab tésztákból vékony henger formát hozzunk létre, amelyet kis gyűrűcske formára alakítunk. A végeket lágyan megnyomkodjuk, hogy összeálljon.

5.
A sütőlapra való helyezés előtt minden egyes darabot "belemártunk" az egyik oldalával a kristálycukorba.

6.
20 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!