Lencsés-tökös curry

Finom vegetáriánus ebéd vagy vacsora. Baszmati rizzsel tálaljuk.
recept,recept fotó,sütőtök,vöröslencse,kókusztej,Húsnélküli ételek,,Vegetáriánus receptek,Indiai receptek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Indiai receptek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
300 g
Adag energiatartalma
241 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Húsnélküli ételek › Vegetáriánus receptek › Indiai receptek › Gluténmentes › Ázsiai konyha › Szezon - Tök ›Hozzávalók
Hozzávalók
Fekete mustármag | ½ 14 | teáskanál kcal | |
himalája étkezési só rózsaszín | 1 0 | teáskanál kcal | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ 8 | teáskanál kcal | |
kókusztej | 4 88 | evőkanál kcal | |
póréhagyma | 100 46 | gramm kcal | |
római kömény, őrölt - jeera | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
sütőtök | 400 120 | gramm kcal | |
vaj | 25 184 | gramm kcal | |
víz | 450 0 | milliliter kcal | |
vöröslencse | 150 501 | gramm kcal |
Recept
1.
sütőtök 400 gramm • póréhagyma 100 gramm
A sütőtököt meghámozzuk és kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.


3.
vaj 25 gramm • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • Fekete mustármag ½ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ¼ teáskanál
A vajat egy edényben felolvasztjuk és a fűszereket röviden megpirítjuk.

4.
Hozzáadjuk a póréhagymát, egy percig pirítjuk, ...

5.
... beletesszük a sütőtököt és a lencsét.

6.
himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál • víz 450 milliliter
Adjunk hozzá sót és vizet. Keverjük össze, forraljuk fel, fedjük le és főzzük 15 percig.


Jó étvágyat!