Karfiolos lencsés curry

Egyszerű húsmentes étel, a messzi India ízeivel és illatával.
recept,recept fotó,karfiol,vöröslencse,Gluténmentes
Hozzávalók
Hozzávalók
Fekete mustármag | ½ 14 | teáskanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
karfiol | 300 87 | gramm kcal | |
koriander | 0 ?? | kcal | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ 8 | teáskanál kcal | |
római kömény, őrölt - jeera | ½ 10 | teáskanál kcal | |
só | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
vaj | 2 221 | evőkanál kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
vöröslencse | 100 334 | gramm kcal | |
őrölt gyömbér | ¼ 2 | teáskanál kcal |
Recept

2.
vöröslencse 100 gramm • só ¼ teáskanál • víz
Hozzáadjuk az átmosott vöröslencsét, sót és felöntjük vízzel, hogy minden összetevőt éppen ellepjen. Fedő alatt időnkénti kevergetés mellett 15-20 percig főzzük.

3.
vaj 2 evőkanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál • Fekete mustármag ½ teáskanál • őrölt gyömbér ¼ teáskanál
A vajat felolvastjuk, hozzáadjuk a fűszereket, rövid ideig pirítjuk...

4.
...belekeverjük a curryt.


Jó étvágyat!