Karfiolos tejfölös majonézes saláta
Ízletes saláta sült és rántott húsokhoz.
recept,recept fotó,karfiol,párolt sertéssonka,Edámi sajt,tejföl (14-18%),majonéz light,Zöldségsaláták,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 200 | gramm | |
fehér bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
karfiol | 1.2 | kilogramm | |
majonéz light | 200 | gramm | |
piros paprika | 300 | gramm | |
párolt sertéssonka | 400 | gramm | |
tejföl (14-18%) | 600 | gramm | |
zöld paprika | 300 | gramm |
Recept
1.
karfiol 1.2 kilogramm
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, egy fazék hideg vízbe tesszük, sózzuk és puhára főzzük. Vigyázzunk hogy ne főjön szét. Leszűrjük, lehűtjük és felaprítjuk.
5.
Minden alapanyagot jól összekeverünk.
7.
tejföl (14-18%) 600 gramm • majonéz light 200 gramm • fehér bors, őrölt 1 teáskanál
Keverjük össze a tejfölt a majonézzel és fehérborssal. Keverjük hozzá az öntetet a salátához, és tegyük a salátát a hűtőbe. Hagyjuk pihenni 24 órán keresztül. Ez idő alatt többször keverjük össze a salátát.
Jó étvágyat!