szakacsreceptek.hu

Karfiolos tejfölös majonézes saláta

Karfiolos tejfölös majonézes saláta

    

Ízletes saláta sült és rántott húsokhoz.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

karfiol 1.2 kilogramm

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, egy fazék hideg vízbe tesszük, sózzuk és puhára főzzük. Vigyázzunk hogy ne főjön szét. Leszűrjük, lehűtjük és felaprítjuk.

2. 

piros paprika 300 gramm

A pirospaprikát megtisztítjuk, megmossuk és kisebb kockákra vágjuk.

3. 

zöld paprika 300 gramm

Ugyanúgy mint a pirospaprikát a zöldpaprikát is elkészítjük.

4. 

párolt sertéssonka 400 gramm

A sonkát kockára szeleteljük.

5. 

Minden alapanyagot jól összekeverünk.

6. 

Edámi sajt 200 gramm

A sajtot apró kockákra vágjuk, és belekeverjük a salátába.

7. 

tejföl (14-18%) 600 gramm  majonéz light 200 gramm  fehér bors, őrölt 1 teáskanál

Keverjük össze a tejfölt a majonézzel és fehérborssal. Keverjük hozzá az öntetet a salátához, és tegyük a salátát a hűtőbe. Hagyjuk pihenni 24 órán keresztül. Ez idő alatt többször keverjük össze a salátát.

Jó étvágyat!

Edámi sajt200gramm
fehér bors, őrölt1teáskanál
karfiol1.2kilogramm
majonéz light200gramm
piros paprika300gramm
párolt sertéssonka400gramm
tejföl (14-18%)600gramm
zöld paprika300gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés