Karfiolos tejfölös majonézes saláta

Ízletes saláta sült és rántott húsokhoz.
recept,recept fotó,karfiol,párolt sertéssonka,Edámi sajt,tejföl (14-18%),majonéz light,Zöldségsaláták,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
401 g
Adag energiatartalma
422 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 200 572 | gramm kcal | |
fehér bors, őrölt | 1 15 | teáskanál kcal | |
karfiol | 1.2 348 | kilogramm kcal | |
majonéz light | 200 918 | gramm kcal | |
piros paprika | 300 87 | gramm kcal | |
párolt sertéssonka | 400 416 | gramm kcal | |
tejföl (14-18%) | 600 960 | gramm kcal | |
zöld paprika | 300 60 | gramm kcal |
Recept
1.
karfiol 1.2 kilogramm
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, egy fazék hideg vízbe tesszük, sózzuk és puhára főzzük. Vigyázzunk hogy ne főjön szét. Leszűrjük, lehűtjük és felaprítjuk.




5.
Minden alapanyagot jól összekeverünk.


7.
tejföl (14-18%) 600 gramm • majonéz light 200 gramm • fehér bors, őrölt 1 teáskanál
Keverjük össze a tejfölt a majonézzel és fehérborssal. Keverjük hozzá az öntetet a salátához, és tegyük a salátát a hűtőbe. Hagyjuk pihenni 24 órán keresztül. Ez idő alatt többször keverjük össze a salátát.

Jó étvágyat!