Rizsfelfújt kivivel

Nagyszerű klasszikus rizsfelfújt gyümölccsel. Melegen, a gyümölcs levével leöntve a legfinomabb, de hidegen is finom.
recept,recept fotó,rizsa,kiwi,Édes ételek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek ›Hozzávalók
Hozzávalók
kiwi | 6 ?? | darab kcal | |
mazsola | 80 228 | gramm kcal | |
porcukor | 150 582 | gramm kcal | |
rizsa | 350 1204 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 20 73 | gramm kcal | |
víz | ½ 0 | liter kcal | |
zabpehely | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 1 480 | liter kcal |
Recept
1. A rizskása elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 1 liter • víz ½ liter • rizsa 350 gramm • vaníliacukor 20 gramm
A rizst tejbe kevert vízben, vanília cukorral puhára főzzük. Főzéskor gyakran megkeverjük, hogy a rizs ne égjen oda. A kész rizst hagyjuk lehűlni.

2. A rizskása elkészítése
vaj 100 gramm • porcukor 150 gramm • tojássárgája 4 darab • mazsola 80 gramm • tojásfehérje 4 darab
A vajat cukorral kikeverjük, hozzákeverjük a sárgáját. Hozzáadjuk a rizskását és a mazsolát, amelyet rövid ideig előtte vízbe áztattunk. Az egészet jól összekeverjük. A fehérjéből és egy csipet porcukorból kemény habot készítünk, amelyet lágyan belekeverünk a rizskásába.

3. Sütés
kiwi 6 darab • vaj • zabpehely
A tepsit kivajazzuk és megszórjuk zabpehellyel. A massza felét egyenletesen szétkenjük. A kivit meghámozzuk, karikákra vágjuk és szétrakjuk az egész felületre. Ajánlatos nem túl érett kivit használni.

4.
A kivire ráöntjük a rizskása másik felét. Lefedve közepes hőfokon 40 percig sütjük. Majd levesszük a fedőt és további 10 percig besütjük a tetejét. A kész rizs-felfújtat megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!