szakacsreceptek.hu

Rizsfelfújt kivivel

    

Nagyszerű klasszikus rizsfelfújt gyümölccsel. Melegen, a gyümölcs levével leöntve a legfinomabb, de hidegen is finom.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
kiwi6darab
mazsola80gramm
porcukor150gramm
rizsa350gramm
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj100gramm
vaníliacukor20gramm
víz½liter
zabpehely-
zsírszegény tej 1,5%1liter

1. A rizskása elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 1 liter  víz ½ liter  rizsa 350 gramm  vaníliacukor 20 gramm

A rizst tejbe kevert vízben, vanília cukorral puhára főzzük. Főzéskor gyakran megkeverjük, hogy a rizs ne égjen oda. A kész rizst hagyjuk lehűlni.

A rizskása elkészítése

2. A rizskása elkészítése

vaj 100 gramm  porcukor 150 gramm  tojássárgája 4 darab  mazsola 80 gramm  tojásfehérje 4 darab

A vajat cukorral kikeverjük, hozzákeverjük a sárgáját. Hozzáadjuk a rizskását és a mazsolát, amelyet rövid ideig előtte vízbe áztattunk. Az egészet jól összekeverjük. A fehérjéből és egy csipet porcukorból kemény habot készítünk, amelyet lágyan belekeverünk a rizskásába.

A rizskása elkészítése

3. Sütés

kiwi 6 darab  vaj  zabpehely

A tepsit kivajazzuk és megszórjuk zabpehellyel. A massza felét egyenletesen szétkenjük. A kivit meghámozzuk, karikákra vágjuk és szétrakjuk az egész felületre. Ajánlatos nem túl érett kivit használni.

Sütés

4. 

A kivire ráöntjük a rizskása másik felét. Lefedve közepes hőfokon 40 percig sütjük. Majd levesszük a fedőt és további 10 percig besütjük a tetejét. A kész rizs-felfújtat megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés