szakacsreceptek.hu

Epres golyók

    

Lágy epres golyók, megszórva édes zsemlemorzsával és leöntve olvasztott vajjal... Ki tudna ellenállni neki?

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
eper1kilogramm
porcukor3evőkanál
rétesliszt360gramm
tyúk tojás1darab
vaj60gramm
zsemlemorzsa9evőkanál
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

1. 

rétesliszt 360 gramm  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  tyúk tojás 1 darab

Egy tálban elkészítünk két csésze réteslisztet lisztet. Egy másik tálban állandó keverés mellett főzni kezdünk egy csésze tejet. A tejet hozzáöntjük a liszthez, amíg még forró és jól elkeverjük. A kihűlés után a tésztába még beledolgozunk egy tojást.

2. 

eper 1 kilogramm

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk, amelyekbe az epreket csomagoljuk majd be. A négyzet mérete az eper méretéhez mért legyen (kb 8x8 cm).

3. 

A lezárt golyókat meghintjük liszttel, hogy ne ragadjanak össze.

4. 

Egy nagyobb lábasban felforraljuk a vizet és egy szedőkanál segítségével fokozatosan belerakjuk a golyókat. 10-15 percig főzzük, amíg az összes golyó fel nem úszik a víz felszínére.

5. 

zsemlemorzsa 9 evőkanál  porcukor 3 evőkanál

A zsemlemorzsát porcukorral szárazon megpirítjuk egy serpenyőben. Időnként megkeverjük, hogy oda ne égjen. A cukor hajlamos karamellizálódni és a serpenyő aljára ragadni.

6. 

vaj 60 gramm

A vajat egy bögrében felolvasszuk.

7. 

A golyókat zsemlemorzsával megszórva és vajjal leöntve tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés