RECEPTEK

Epres golyók

Epres golyók

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Lágy epres golyók, megszórva édes zsemlemorzsával és leöntve olvasztott vajjal... Ki tudna ellenállni neki?

recept,recept fotó,eper,zsemlemorzsa,vaj,Édes ételek

Édes ételek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

eper

1

430

kilogramm

kcal

porcukor

3

117

evőkanál

kcal

rétesliszt

360

1282

gramm

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

60

441

gramm

kcal

zsemlemorzsa

9

504

evőkanál

kcal

zsírszegény tej 1,5%

300

144

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

rétesliszt 360 gramm  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  tyúk tojás 1 darab

Egy tálban elkészítünk két csésze réteslisztet lisztet. Egy másik tálban állandó keverés mellett főzni kezdünk egy csésze tejet. A tejet hozzáöntjük a liszthez, amíg még forró és jól elkeverjük. A kihűlés után a tésztába még beledolgozunk egy tojást.

Egy tálban elkészítünk két csésze...

2. 

eper 1 kilogramm

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk, amelyekbe az epreket csomagoljuk majd be. A négyzet mérete az eper méretéhez mért legyen (kb 8x8 cm).

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kb 3...

3. 

A lezárt golyókat meghintjük liszttel, hogy ne ragadjanak össze.

A lezárt golyókat meghintjük liszttel, hogy ne...

4. 

Egy nagyobb lábasban felforraljuk a vizet és egy szedőkanál segítségével fokozatosan belerakjuk a golyókat. 10-15 percig főzzük, amíg az összes golyó fel nem úszik a víz felszínére.

Egy nagyobb lábasban felforraljuk a vizet és egy...

5. 

zsemlemorzsa 9 evőkanál  porcukor 3 evőkanál

A zsemlemorzsát porcukorral szárazon megpirítjuk egy serpenyőben. Időnként megkeverjük, hogy oda ne égjen. A cukor hajlamos karamellizálódni és a serpenyő aljára ragadni.

A zsemlemorzsát porcukorral szárazon...

6. 

vaj 60 gramm

A vajat egy bögrében felolvasszuk.

A vajat egy bögrében felolvasszuk....

7. 

A golyókat zsemlemorzsával megszórva és vajjal leöntve tálaljuk.

A golyókat zsemlemorzsával megszórva és vajjal...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés