szakacsreceptek.hu

Epres golyók

    

Lágy epres golyók, megszórva édes zsemlemorzsával és leöntve olvasztott vajjal... Ki tudna ellenállni neki?

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
eper1kilogramm
porcukor3evőkanál
rétesliszt360gramm
tyúk tojás1darab
vaj60gramm
zsemlemorzsa9evőkanál
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

1. 

rétesliszt 360 gramm  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  tyúk tojás 1 darab

Egy tálban elkészítünk két csésze réteslisztet lisztet. Egy másik tálban állandó keverés mellett főzni kezdünk egy csésze tejet. A tejet hozzáöntjük a liszthez, amíg még forró és jól elkeverjük. A kihűlés után a tésztába még beledolgozunk egy tojást.

2. 

eper 1 kilogramm

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk, amelyekbe az epreket csomagoljuk majd be. A négyzet mérete az eper méretéhez mért legyen (kb 8x8 cm).

3. 

A lezárt golyókat meghintjük liszttel, hogy ne ragadjanak össze.

4. 

Egy nagyobb lábasban felforraljuk a vizet és egy szedőkanál segítségével fokozatosan belerakjuk a golyókat. 10-15 percig főzzük, amíg az összes golyó fel nem úszik a víz felszínére.

5. 

zsemlemorzsa 9 evőkanál  porcukor 3 evőkanál

A zsemlemorzsát porcukorral szárazon megpirítjuk egy serpenyőben. Időnként megkeverjük, hogy oda ne égjen. A cukor hajlamos karamellizálódni és a serpenyő aljára ragadni.

6. 

vaj 60 gramm

A vajat egy bögrében felolvasszuk.

7. 

A golyókat zsemlemorzsával megszórva és vajjal leöntve tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés