Fodros káposztagombából készült leves

Fodros káposztagomba kiváló fiatalon ehető gomba, fenyvesekben található. Most egy leves receptek kínálunk önnek a fodros káposztagombából. Nagyon ízletes.
recept,recept fotó,Fordros káposztagomba,répa,petrezselyem,Gombalevesek,Szezonális receptek
Gombalevesek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
446 g
Adag energiatartalma
215 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
Fordros káposztagomba | 300 66 | gramm kcal | |
búzadara | 3 163 | evőkanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
hagyma | 50 22 | gramm kcal | |
köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
petrezselyem | 100 63 | gramm kcal | |
petrezselyem zöldje | 1 7 | evőkanál kcal | |
répa | 150 68 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
víz | 1 0 | liter kcal |
Recept

2.
répa 150 gramm • petrezselyem 100 gramm
A zöldséget megpucoljuk és vékony karikákra szeleteljük fel.

4.
só 1.5 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Hozzáadjuk a zöldséget, sót, köményt és a borsot. Rövid ideig pároljuk.

5.
A gombát felvágjuk.

6.
Hozzáadjuk a zöldséghez,...


8.
tyúk tojás 1 darab • búzadara 3 evőkanál • petrezselyem zöldje 1 evőkanál
A tojásokat összekeverjük az apróra vágott petrezselyem levéllel és a grízes liszttel. Egy kicsit állni hagyjuk...

9.
...és a forró levesbe apró galuskákat szaggatunk ki belőle.

10.
Felforraljuk egy picit főzzük és már is tálalhatjuk a finom gomba levest.

Jó étvágyat!