szakacsreceptek.hu

Fodros káposztagombából készült leves

    

Fodros káposztagomba kiváló fiatalon ehető gomba, fenyvesekben található. Most egy leves receptek kínálunk önnek a fodros káposztagombából. Nagyon ízletes.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Fordros káposztagomba300gramm
búzadara3evőkanál
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma50gramm
köménymag, darált½teáskanál
petrezselyem100gramm
petrezselyem zöldje1evőkanál
répa150gramm
1.5teáskanál
tyúk tojás1darab
vaj50gramm
víz1liter

1. 

Fordros káposztagomba 300 gramm

A gombát alaposan megmossuk folyó víz alatt.

2. 

répa 150 gramm  petrezselyem 100 gramm

A zöldséget megpucoljuk és vékony karikákra szeleteljük fel.

3. 

hagyma 50 gramm  vaj 50 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró vajon megpirítjuk.

4. 

 1.5 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Hozzáadjuk a zöldséget, sót, köményt és a borsot. Rövid ideig pároljuk.

5. 

A gombát felvágjuk.

6. 

Hozzáadjuk a zöldséghez,...

7. 

víz 1 liter

...hozzáöntjük a vizet és felforraljuk. Lefedjük és 20 percig főzzük.

8. 

tyúk tojás 1 darab  búzadara 3 evőkanál  petrezselyem zöldje 1 evőkanál

A tojásokat összekeverjük az apróra vágott petrezselyem levéllel és a grízes liszttel. Egy kicsit állni hagyjuk...

9. 

...és a forró levesbe apró galuskákat szaggatunk ki belőle.

10. 

Felforraljuk egy picit főzzük és már is tálalhatjuk a finom gomba levest.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés