RECEPTEK

Fodros káposztagombából készült leves

Fodros káposztagombából készült leves

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Fodros káposztagomba kiváló fiatalon ehető gomba, fenyvesekben található. Most egy leves receptek kínálunk önnek a fodros káposztagombából. Nagyon ízletes.

recept,recept fotó,Fordros káposztagomba,répa,petrezselyem,Gombalevesek,Szezonális receptek

Gombalevesek

Főzőcske

Adag

4

Adag tömege

446 g

Adag energiatartalma

215 kcal

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

Fordros káposztagomba

300

66

gramm

kcal

búzadara

3

163

evőkanál

kcal

fekete bors, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

hagyma

50

22

gramm

kcal

köménymag, darált

½

9

teáskanál

kcal

petrezselyem

100

63

gramm

kcal

petrezselyem zöldje

1

7

evőkanál

kcal

répa

150

68

gramm

kcal

1.5

0

teáskanál

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

50

367

gramm

kcal

víz

1

0

liter

kcal

 

Recept

1. 

Fordros káposztagomba 300 gramm

A gombát alaposan megmossuk folyó víz alatt.

A gombát alaposan megmossuk folyó víz alatt....

2. 

répa 150 gramm  petrezselyem 100 gramm

A zöldséget megpucoljuk és vékony karikákra szeleteljük fel.

A zöldséget megpucoljuk és vékony karikákra...

3. 

hagyma 50 gramm  vaj 50 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró vajon megpirítjuk.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró...

4. 

 1.5 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Hozzáadjuk a zöldséget, sót, köményt és a borsot. Rövid ideig pároljuk.

Hozzáadjuk a zöldséget, sót, köményt és a...

5. 

A gombát felvágjuk.

A gombát felvágjuk....

6. 

Hozzáadjuk a zöldséghez,...

Hozzáadjuk a zöldséghez,......

7. 

víz 1 liter

...hozzáöntjük a vizet és felforraljuk. Lefedjük és 20 percig főzzük.

...hozzáöntjük a vizet és felforraljuk....

8. 

tyúk tojás 1 darab  búzadara 3 evőkanál  petrezselyem zöldje 1 evőkanál

A tojásokat összekeverjük az apróra vágott petrezselyem levéllel és a grízes liszttel. Egy kicsit állni hagyjuk...

A tojásokat összekeverjük az apróra vágott...

9. 

...és a forró levesbe apró galuskákat szaggatunk ki belőle.

...és a forró levesbe apró galuskákat...

10. 

Felforraljuk egy picit főzzük és már is tálalhatjuk a finom gomba levest.

Felforraljuk egy picit főzzük és már is...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés