Fodros káposztagombából készült leves
Fodros káposztagomba kiváló fiatalon ehető gomba, fenyvesekben található. Most egy leves receptek kínálunk önnek a fodros káposztagombából. Nagyon ízletes.
recept,recept fotó,Fordros káposztagomba,répa,petrezselyem,Gombalevesek
Gombalevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
Fordros káposztagomba | 300 | gramm | |
búzadara | 3 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 50 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
petrezselyem | 100 | gramm | |
petrezselyem zöldje | 1 | evőkanál | |
répa | 150 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 1 | liter |
Recept
2.
répa 150 gramm • petrezselyem 100 gramm
A zöldséget megpucoljuk és vékony karikákra szeleteljük fel.
4.
só 1.5 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Hozzáadjuk a zöldséget, sót, köményt és a borsot. Rövid ideig pároljuk.
5.
A gombát felvágjuk.
6.
Hozzáadjuk a zöldséghez,...
8.
tyúk tojás 1 darab • búzadara 3 evőkanál • petrezselyem zöldje 1 evőkanál
A tojásokat összekeverjük az apróra vágott petrezselyem levéllel és a grízes liszttel. Egy kicsit állni hagyjuk...
9.
...és a forró levesbe apró galuskákat szaggatunk ki belőle.
10.
Felforraljuk egy picit főzzük és már is tálalhatjuk a finom gomba levest.
Jó étvágyat!