Babkalács
Babkalács recept vagyis Anpan , ami tulajdonképpen a magyar bukta japán megfelelője, legtöbbször babpürével és cukorral töltve.
recept,recept fotó,édes vörösbabkrém - Anko,Kalácsok,Japán konyha receptjei,Vegetáriánus receptek
Kalácsok
Japán konyha receptjei
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete szezámmag | 2 | teáskanál | |
finomliszt | 100 | gramm | |
friss élesztő | 42 | gramm | |
porcukor | 50 | gramm | |
rétesliszt | 300 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 40 | gramm | |
víz | 2 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter | |
édes vörösbabkrém - Anko | 250 | gramm |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • finomliszt 15 gramm • porcukor 15 gramm • friss élesztő 42 gramm
Langyos tejbe feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és az egészet csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és felfuttatjuk az élesztőt.
2.
rétesliszt 300 gramm • finomliszt 85 gramm • porcukor 35 gramm • vaj 40 gramm • só 1 csipet
Egy mély tálba elkészítjük a lisztet, cukrot, puha vajat egy csipetnyi sóval.
3.
Hozzáadjuk a kovászt.
4.
A tésztát kidolgozzuk.
5.
Meleg helyen letakarva hagyjuk kelni a tésztát.
6.
A megkelt tésztát kiborítjuk a tálból és 12 részre osztjuk egy lisztel meghintett gyúrólapon. Aki a kisebb buktákat kedveli, több részre is oszthatja.
7.
Minden egyes részből golyókat formálunk. 10 percig hagyjuk még kelni letakarva egy konyhai törlővel.
8.
édes vörösbabkrém - Anko 250 gramm
Minden egyes buktát ezután megtöltünk a babpürével, jól összenyomjuk a széleit hogy ne jöjjön ki a töltelék sütés közben.
9.
Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk a buktákat és mégy egy rövid ideig újra kelni hagyjuk.
10.
tyúk tojás 1 darab • víz 2 evőkanál
Ezalatt felverjük a tojást a vízzel amit majd a bukták tetejére kenünk.
12.
17 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!