RECEPTEK

Babkalács

Babkalács

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Babkalács recept vagyis Anpan , ami tulajdonképpen a magyar bukta japán megfelelője, legtöbbször babpürével és cukorral töltve.

recept,recept fotó,édes vörösbabkrém - Anko,Kalácsok,Japán konyha receptjei,Vegetáriánus receptek

Kalácsok

Japán konyha receptjei

Főzőcske

Adag

12

Adag tömege

90 g

Adag energiatartalma

234 kcal

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete szezámmag

2

54

teáskanál

kcal

finomliszt

100

347

gramm

kcal

friss élesztő

42

43

gramm

kcal

porcukor

50

194

gramm

kcal

rétesliszt

300

1068

gramm

kcal

1

0

csipet

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

40

294

gramm

kcal

víz

2

0

evőkanál

kcal

zsírszegény tej 1,5%

200

96

milliliter

kcal

édes vörösbabkrém - Anko

250

625

gramm

kcal

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  finomliszt 15 gramm  porcukor 15 gramm  friss élesztő 42 gramm

Langyos tejbe feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és az egészet csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és felfuttatjuk az élesztőt.

Langyos tejbe feloldjuk a cukrot, majd...

2. 

rétesliszt 300 gramm  finomliszt 85 gramm  porcukor 35 gramm  vaj 40 gramm   1 csipet

Egy mély tálba elkészítjük a lisztet, cukrot, puha vajat egy csipetnyi sóval.

Egy mély tálba elkészítjük a lisztet, cukrot,...

3. 

Hozzáadjuk a kovászt.

Hozzáadjuk a kovászt....

4. 

A tésztát kidolgozzuk.

A tésztát kidolgozzuk....

5. 

Meleg helyen letakarva hagyjuk kelni a tésztát.

Meleg helyen letakarva hagyjuk kelni a tésztát....

6. 

A megkelt tésztát kiborítjuk a tálból és 12 részre osztjuk egy lisztel meghintett gyúrólapon. Aki a kisebb buktákat kedveli, több részre is oszthatja.

A megkelt tésztát kiborítjuk a tálból és 12...

7. 

Minden egyes részből golyókat formálunk. 10 percig hagyjuk még kelni letakarva egy konyhai törlővel.

Minden egyes részből golyókat formálunk. 10...

8. 

édes vörösbabkrém - Anko 250 gramm

Minden egyes buktát ezután megtöltünk a babpürével, jól összenyomjuk a széleit hogy ne jöjjön ki a töltelék sütés közben.

Minden egyes buktát ezután megtöltünk a...

9. 

Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk a buktákat és mégy egy rövid ideig újra kelni hagyjuk.

Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk a...

10. 

tyúk tojás 1 darab  víz 2 evőkanál

Ezalatt felverjük a tojást a vízzel amit majd a bukták tetejére kenünk.

Ezalatt felverjük a tojást a vízzel amit majd a...

11. 

fekete szezámmag 2 teáskanál

A buktákat megkenjük a tojással és megszórjuk fekete szezámmaggal.

A buktákat megkenjük a tojással és megszórjuk...

12. 

17 percig 180°C fokon sütjük.

17 percig 180°C fokon sütjük....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés