Babkalács

Babkalács recept vagyis Anpan , ami tulajdonképpen a magyar bukta japán megfelelője, legtöbbször babpürével és cukorral töltve.
recept,recept fotó,édes vörösbabkrém - Anko,Kalácsok,Japán konyha receptjei,Vegetáriánus receptek
Kalácsok
Japán konyha receptjei
Főzőcske
Adag
12
Adag tömege
90 g
Adag energiatartalma
234 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete szezámmag | 2 54 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 100 347 | gramm kcal | |
friss élesztő | 42 43 | gramm kcal | |
porcukor | 50 194 | gramm kcal | |
rétesliszt | 300 1068 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 40 294 | gramm kcal | |
víz | 2 0 | evőkanál kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal | |
édes vörösbabkrém - Anko | 250 625 | gramm kcal |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • finomliszt 15 gramm • porcukor 15 gramm • friss élesztő 42 gramm
Langyos tejbe feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és az egészet csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és felfuttatjuk az élesztőt.

2.
rétesliszt 300 gramm • finomliszt 85 gramm • porcukor 35 gramm • vaj 40 gramm • só 1 csipet
Egy mély tálba elkészítjük a lisztet, cukrot, puha vajat egy csipetnyi sóval.

3.
Hozzáadjuk a kovászt.

4.
A tésztát kidolgozzuk.

5.
Meleg helyen letakarva hagyjuk kelni a tésztát.

6.
A megkelt tésztát kiborítjuk a tálból és 12 részre osztjuk egy lisztel meghintett gyúrólapon. Aki a kisebb buktákat kedveli, több részre is oszthatja.

7.
Minden egyes részből golyókat formálunk. 10 percig hagyjuk még kelni letakarva egy konyhai törlővel.

8.
édes vörösbabkrém - Anko 250 gramm
Minden egyes buktát ezután megtöltünk a babpürével, jól összenyomjuk a széleit hogy ne jöjjön ki a töltelék sütés közben.

9.
Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk a buktákat és mégy egy rövid ideig újra kelni hagyjuk.

10.
tyúk tojás 1 darab • víz 2 evőkanál
Ezalatt felverjük a tojást a vízzel amit majd a bukták tetejére kenünk.


12.
17 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!