szakacsreceptek.hu

Babkalács

Babkalács

    

Babkalács recept vagyis Anpan , ami tulajdonképpen a magyar bukta japán megfelelője, legtöbbször babpürével és cukorral töltve.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fekete szezámmag2teáskanál
finomliszt100gramm
friss élesztő42gramm
porcukor50gramm
rétesliszt300gramm
1csipet
tyúk tojás1darab
vaj40gramm
víz2evőkanál
zsírszegény tej 1,5%200milliliter
édes vörösbabkrém - Anko250gramm

1. 

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  finomliszt 15 gramm  porcukor 15 gramm  friss élesztő 42 gramm

Langyos tejbe feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és az egészet csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és felfuttatjuk az élesztőt.

2. 

rétesliszt 300 gramm  finomliszt 85 gramm  porcukor 35 gramm  vaj 40 gramm   1 csipet

Egy mély tálba elkészítjük a lisztet, cukrot, puha vajat egy csipetnyi sóval.

3. 

Hozzáadjuk a kovászt.

4. 

A tésztát kidolgozzuk.

5. 

Meleg helyen letakarva hagyjuk kelni a tésztát.

6. 

A megkelt tésztát kiborítjuk a tálból és 12 részre osztjuk egy lisztel meghintett gyúrólapon. Aki a kisebb buktákat kedveli, több részre is oszthatja.

7. 

Minden egyes részből golyókat formálunk. 10 percig hagyjuk még kelni letakarva egy konyhai törlővel.

8. 

édes vörösbabkrém - Anko 250 gramm

Minden egyes buktát ezután megtöltünk a babpürével, jól összenyomjuk a széleit hogy ne jöjjön ki a töltelék sütés közben.

9. 

Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk a buktákat és mégy egy rövid ideig újra kelni hagyjuk.

10. 

tyúk tojás 1 darab  víz 2 evőkanál

Ezalatt felverjük a tojást a vízzel amit majd a bukták tetejére kenünk.

11. 

fekete szezámmag 2 teáskanál

A buktákat megkenjük a tojással és megszórjuk fekete szezámmaggal.

12. 

17 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés