RECEPTEK

Tofus darázsfészek

Tofus darázsfészek

Kiváló puha kalácsok a reggeli tea mellé, gyerekeknek tízóraira és a délutáni kávé mellé.

recept,recept fotó,mazsola,tofu, fehér,szezámmag,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 45 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt-
finomliszt250gramm
friss élesztő25gramm
kristálycukor150gramm
kristálycukor1teáskanál
mazsola125gramm
napraforgó olaj100milliliter
rétesliszt1teáskanál
rétesliszt250gramm
szezámmag-
-
tofu, fehér380gramm
tojásfehérje1darab
tojássárgája1darab
tyúk tojás1darab
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. Mazsolás tofu töltelék

mazsola 125 gramm

A mazsolát hideg vízbe áztatjuk egy rövid időre.

2. 

tofu, fehér 380 gramm  kristálycukor 100 gramm  tojássárgája 1 darab

A tofut tegyük egy tálba, adjuk hozzá a lecsepegtetett mazsolát, cukrot és tojássárgáját. Jól összekeverjük.

3. 

A tofu tölteléket tegyük be a hűtőszekrénybe.

4. Kelt tészta

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  friss élesztő 25 gramm  kristálycukor 1 teáskanál  rétesliszt 1 teáskanál

Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk bele, adjunk hozzá cukrot és lisztet, és hagyjuk, hogy fel fusson.

5. 

finomliszt 250 gramm  rétesliszt 250 gramm  kristálycukor 50 gramm    tyúk tojás 1 darab  napraforgó olaj 100 milliliter

Öntsük mindkét lisztet és a cukrot egy mély tálba adjunk hozzá egy csipet sót, tojást, olajat és élesztőt . Keverjünk össze egy finom tésztát, és hagyjuk lefedve 30 percig kelni.

6. Sütés

finomliszt

A megkelt tésztát egy liszttel meghintett gyúrólapra helyezzük...

7. 

...és téglalap (45x35 cm) formára nyújtjuk.

8. 

A tésztára egyenletesen rávisszük a tofu tölteléket...

9. 

....és a tésztát tekercs formára betekerjük. Kb 2,5 cm darabokra szeleteljük fel.

10. 

tojásfehérje 1 darab  szezámmag

Tegyük át az egyes darabokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és óvatosan nyomjuk kör alakúra őket. Megkenjük felvert tojásfehérjével és megszórjuk szezámmaggal..

11. 

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük 180 ° C-on. Lehűlés után zárt edényben tárolandó.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés