szakacsreceptek.hu

Citromos rizs

    

Nimba chawal - citromos rizs, ez a Dél-Indiai eredetű kellemesen frissítő rizs különösen nyári napokon kiváló. Fő ízesítője a citrom, ezért bánjunk óvatosan a fűszerekkel.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Tisztított vaj recept-
basmati rizsa, fehér175gramm
chili ¼teáskanál
citromlé50milliliter
fahély egész1darab
himalája étkezési só rózsaszín1teáskanál
kurkuma fűszerkeverék½teáskanál
mustárfűszer egész¼teáskanál
római kömény¼teáskanál
vaj3evőkanál
víz420milliliter

1. 

basmati rizsa, fehér 175 gramm

A rizst megmossuk és felöntjük vízzel és 20 percig hagyjuk benne a rizst. A vizet leszűrjük a a rizs leszárítjuk.

2. 

vaj 1 evőkanál  Tisztított vaj recept

Közben felmelegítjük a ghít vajat...

3. 

római kömény ¼ teáskanál  mustárfűszer egész ¼ teáskanál  chili  ¼ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál  fahély egész 1 darab

... és beledobjuk a római köményt, a mustármagot, a curry leveleket és a fahéjrudat.

4. 

Mikor a római köménymagok megbarnultak, hozzáadjuk a rizst és két-három percig kevergetve pirítjuk,

5. 

víz 420 milliliter  himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál

Majd ráöntjük a forrásban lévő sós vizet Még egyszer felforraljuk, majd szorosan lefedve kb. 15 percig takarék lángon pároljuk.

6. 

Ha megfőtt, kivesszük a fahéjrudat...

7. 

citromlé 50 milliliter  vaj 2 evőkanál

... rácsurgatjuk a citromlevet és megszórjuk vajdarabkákkal. Még 2-3 percig főzzük, ( nem kevergetjük ).

8. 

Végül citromkarikákkal és petrezselyemmel díszítve tálaljuk

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés