Leves vörös káposztából

Egészséges, sűrű leves amely felmelegít és egyben laktat is.
recept,recept fotó,vöröskáposzta ,Zöldséglevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
köménymag, darált | 1 17 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
nemes babérlevél | 2 ?? | darab kcal | |
paradicsomszósz | 500 340 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1.5 0 | liter kcal | |
vöröskáposzta | 500 135 | gramm kcal |
Recept


3.
hagyma 100 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

4.
só 1.5 teáskanál • kristálycukor 2 evőkanál • köménymag, darált 1 teáskanál
A hagymához adjuk a káposztát, sót, cukrot és köményt.

5.
nemes babérlevél 2 darab • víz 1.5 liter
Hozzáadjuk a burgonyát, babérlevelet és vizet öntönk rá. Összekeverjük és 20- 25 percig főzzük ( a burgonya amíg puhára fő).


Jó étvágyat!