szakacsreceptek.hu

Leves vörös káposztából

Leves vörös káposztából

    

Egészséges, sűrű leves amely felmelegít és egyben laktat is.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya500gramm
hagyma100gramm
kristálycukor2evőkanál
köménymag, darált1teáskanál
napraforgó olaj3evőkanál
nemes babérlevél2darab
paradicsomszósz500gramm
1.5teáskanál
víz1.5liter
vöröskáposzta 500gramm

1. 

vöröskáposzta  500 gramm

A káposztát vastagon lereszeljük.

2. 

burgonya 500 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk.

3. 

hagyma 100 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

4. 

 1.5 teáskanál  kristálycukor 2 evőkanál  köménymag, darált 1 teáskanál

A hagymához adjuk a káposztát, sót, cukrot és köményt.

5. 

nemes babérlevél 2 darab  víz 1.5 liter

Hozzáadjuk a burgonyát, babérlevelet és vizet öntönk rá. Összekeverjük és 20- 25 percig főzzük ( a burgonya amíg puhára fő).

6. 

paradicsomszósz 500 gramm

A végén hozzáadjuk a paradicsompürét és felforraljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés