Provanszál paradicsomleves olívabogyóval
Finom frissítő leveske.
recept,recept fotó,hámozott paradicsom konzerv,olivabogyó paprikával,Zöldséglevesek,Gluténmentes
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | - | ||
balzsamecet | 1 | evőkanál | |
csillipaprika | 1 | darab | |
hagyma | 100 | gramm | |
hámozott paradicsom konzerv | 200 | gramm | |
kristálycukor | 1.5 | evőkanál | |
olivabogyó paprikával | 80 | gramm | |
olivaolaj | 30 | milliliter | |
paradicsomszósz | 1 | liter | |
szárított bazsalikom | 2 | teáskanál | |
szárított paradicsom | 50 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 1 | liter |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • szárított paradicsom 50 gramm • olivaolaj 30 milliliter
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A szárított paradicsomot kis kockákra szeleteljük. Mindkét alapanyagot olívaolajon megpirítjuk.
2.
olivabogyó paprikával 80 gramm • csillipaprika 1 darab • paradicsomszósz 1 liter
Hozzáadjuk a felvágott olívabogyókat ,csilipaprikát és a paradicsom szószt. Összekeverjük...
3.
víz 1 liter • só 1.5 teáskanál • kristálycukor 1.5 evőkanál • balzsamecet 1 evőkanál • szárított bazsalikom 2 teáskanál
...és forró vizet öntünk hozzá. Sózzuk, cukrozzuk, ecetet és bazsalikomot adunk hozzá. 25 percig főzzük.
4.
hámozott paradicsom konzerv 200 gramm
A megadott idő után hozzá keverjük az apróra vágott hámozott paradicsom konzervet vagy a hámozott friss paradicsomot. Szükség szerint még megsózzuk és szórhatunk hozzá még egy kevés bazsalikomot, Rövid ideig főzzük.
Jó étvágyat!