szakacsreceptek.hu

Provanszál paradicsomleves olívabogyóval

Provanszál paradicsomleves olívabogyóval

    

Finom frissítő leveske.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

hagyma 100 gramm  szárított paradicsom 50 gramm  olivaolaj 30 milliliter

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A szárított paradicsomot kis kockákra szeleteljük. Mindkét alapanyagot olívaolajon megpirítjuk.

2. 

olivabogyó paprikával 80 gramm  csillipaprika 1 darab  paradicsomszósz 1 liter

Hozzáadjuk a felvágott olívabogyókat ,csilipaprikát és a paradicsom szószt. Összekeverjük...

3. 

víz 1 liter   1.5 teáskanál  kristálycukor 1.5 evőkanál  balzsamecet 1 evőkanál  szárított bazsalikom 2 teáskanál

...és forró vizet öntünk hozzá. Sózzuk, cukrozzuk, ecetet és bazsalikomot adunk hozzá. 25 percig főzzük.

4. 

hámozott paradicsom konzerv 200 gramm

A megadott idő után hozzá keverjük az apróra vágott hámozott paradicsom konzervet vagy a hámozott friss paradicsomot. Szükség szerint még megsózzuk és szórhatunk hozzá még egy kevés bazsalikomot, Rövid ideig főzzük.

5. 

Parmezán sajt

Tálalhatjuk parmezán sajttal a tetején.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés