RECEPTEK

Fűszer vaj

Fűszer vaj

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

A házi készítésű vajat számtalan étel elkészítéséhez felhasználhatod, könnyű tárolni és nagyon sokáig eláll.

recept,recept fotó,vaj,Kenhető ételek és krémek,Gluténmentes

Kenhető ételek és krémek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

bazsalikom

2

1

teáskanál

kcal

citromlé

1

??

evőkanál

kcal

koriander

1

??

teáskanál

kcal

metélőhagyma

1

3

teáskanál

kcal

szezámmag

1

29

teáskanál

kcal

szójamártás

1

21

evőkanál

kcal

tabasco szósz

0

??

kcal

vaj

125

918

gramm

kcal

wasabi paszta

1

43

evőkanál

kcal

 

Recept

1. A szezámmagokat megpirítjuk.

szezámmag 1 teáskanál  citromlé 1 evőkanál

A szezámmagokat egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, amíg egy picit megbarnulnak. Leöntjük citromlével.

A szezámmagokat egy serpenyőben szárazon...

2. Fűszer elkészítése

bazsalikom 2 teáskanál  koriander 1 teáskanál  metélőhagyma 1 teáskanál  vaj 125 gramm

A szárított fűszereket egy mozsárban összetörjük. Összekeverjük a puha vajjal és a szezámmagokkal.

A szárított fűszereket egy mozsárban...

3. Ízesítés

wasabi paszta 1 evőkanál  szójamártás 1 evőkanál  tabasco szósz

Hozzáadjuk a wasabi pasztát, szójaszószt és 4 csepp tabascot. Simára keverjük.

Hozzáadjuk a wasabi pasztát, szójaszószt és 4...

4. 

Amikor az állaga már megfelelő, magunk elé fektetünk egy kétrétegű alufólia darabot, ráhalmozunk egy csík bekevert vajat, majd feltekerjük úgy, hogy a kész rúdnak henger alakja legyen. Az elkészített fűszervajat hűtőben vagy mélyhűtőben tárolhatjuk - utóbbiban akár több hónapon át.

Amikor az állaga már megfelelő, magunk elé...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés