Fűszer vaj
A házi készítésű vajat számtalan étel elkészítéséhez felhasználhatod, könnyű tárolni és nagyon sokáig eláll.
recept,recept fotó,vaj,Kenhető ételek és krémek,Gluténmentes
Kenhető ételek és krémek
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | 2 | teáskanál | |
citromlé | 1 | evőkanál | |
koriander | 1 | teáskanál | |
metélőhagyma | 1 | teáskanál | |
szezámmag | 1 | teáskanál | |
szójamártás | 1 | evőkanál | |
tabasco szósz | - | ||
vaj | 125 | gramm | |
wasabi paszta | 1 | evőkanál |
Recept
1. A szezámmagokat megpirítjuk.
szezámmag 1 teáskanál • citromlé 1 evőkanál
A szezámmagokat egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, amíg egy picit megbarnulnak. Leöntjük citromlével.

2. Fűszer elkészítése
bazsalikom 2 teáskanál • koriander 1 teáskanál • metélőhagyma 1 teáskanál • vaj 125 gramm
A szárított fűszereket egy mozsárban összetörjük. Összekeverjük a puha vajjal és a szezámmagokkal.

3. Ízesítés
wasabi paszta 1 evőkanál • szójamártás 1 evőkanál • tabasco szósz
Hozzáadjuk a wasabi pasztát, szójaszószt és 4 csepp tabascot. Simára keverjük.

4.
Amikor az állaga már megfelelő, magunk elé fektetünk egy kétrétegű alufólia darabot, ráhalmozunk egy csík bekevert vajat, majd feltekerjük úgy, hogy a kész rúdnak henger alakja legyen. Az elkészített fűszervajat hűtőben vagy mélyhűtőben tárolhatjuk - utóbbiban akár több hónapon át.

Jó étvágyat!