szakacsreceptek.hu

Fűszer vaj

Fűszer vaj

    

A házi készítésű vajat számtalan étel elkészítéséhez felhasználhatod, könnyű tárolni és nagyon sokáig eláll.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
bazsalikom2teáskanál
citromlé1evőkanál
koriander1teáskanál
metélőhagyma1teáskanál
szezámmag1teáskanál
szójamártás1evőkanál
tabasco szósz-
vaj125gramm
wasabi paszta1evőkanál

1. A szezámmagokat megpirítjuk.

szezámmag 1 teáskanál  citromlé 1 evőkanál

A szezámmagokat egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, amíg egy picit megbarnulnak. Leöntjük citromlével.

A szezámmagokat megpirítjuk.

2. Fűszer elkészítése

bazsalikom 2 teáskanál  koriander 1 teáskanál  metélőhagyma 1 teáskanál  vaj 125 gramm

A szárított fűszereket egy mozsárban összetörjük. Összekeverjük a puha vajjal és a szezámmagokkal.

Fűszer elkészítése

3. Ízesítés

wasabi paszta 1 evőkanál  szójamártás 1 evőkanál  tabasco szósz

Hozzáadjuk a wasabi pasztát, szójaszószt és 4 csepp tabascot. Simára keverjük.

Ízesítés

4. 

Amikor az állaga már megfelelő, magunk elé fektetünk egy kétrétegű alufólia darabot, ráhalmozunk egy csík bekevert vajat, majd feltekerjük úgy, hogy a kész rúdnak henger alakja legyen. Az elkészített fűszervajat hűtőben vagy mélyhűtőben tárolhatjuk - utóbbiban akár több hónapon át.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés