RECEPTEK

Fűszer vaj

Fűszer vaj

A házi készítésű vajat számtalan étel elkészítéséhez felhasználhatod, könnyű tárolni és nagyon sokáig eláll.

recept,recept fotó,vaj,Kenhető ételek és krémek,Gluténmentes

Kenhető ételek és krémek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

bazsalikom2teáskanál
citromlé1evőkanál
koriander1teáskanál
metélőhagyma1teáskanál
szezámmag1teáskanál
szójamártás1evőkanál
tabasco szósz-
vaj125gramm
wasabi paszta1evőkanál

 

Recept

1. A szezámmagokat megpirítjuk.

szezámmag 1 teáskanál  citromlé 1 evőkanál

A szezámmagokat egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, amíg egy picit megbarnulnak. Leöntjük citromlével.

2. Fűszer elkészítése

bazsalikom 2 teáskanál  koriander 1 teáskanál  metélőhagyma 1 teáskanál  vaj 125 gramm

A szárított fűszereket egy mozsárban összetörjük. Összekeverjük a puha vajjal és a szezámmagokkal.

3. Ízesítés

wasabi paszta 1 evőkanál  szójamártás 1 evőkanál  tabasco szósz

Hozzáadjuk a wasabi pasztát, szójaszószt és 4 csepp tabascot. Simára keverjük.

4. 

Amikor az állaga már megfelelő, magunk elé fektetünk egy kétrétegű alufólia darabot, ráhalmozunk egy csík bekevert vajat, majd feltekerjük úgy, hogy a kész rúdnak henger alakja legyen. Az elkészített fűszervajat hűtőben vagy mélyhűtőben tárolhatjuk - utóbbiban akár több hónapon át.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit