Tökfőzelék párolt marhahússal.
![Tökfőzelék párolt marhahússal.](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002047/img_hu_4x3/tokfozelek-parolt-marhahussal_00180.jpg)
Ez a finom tökfőzelék marhahússal nagyon közkedvelt étel. Ez a klasszikus receptet, friss tökből készítettük , amelyet együtt a magjaival reszeltünk le és új burgonyából hogy minél több vitamin maradjon benne.
recept,recept fotó,marhalapocka,újkrumpli,tök,Marhahús,Főzelékek és mártások,Szezonális receptek
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 20 | gramm | |
hagyma | 130 | gramm | |
kapor | - | ||
köménymag, darált | ¼ | teáskanál | |
marhalapocka | 500 | gramm | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tejföl (10% zsír) | 200 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 50 | milliliter | |
tök | 900 | gramm | |
vaj | 40 | gramm | |
víz | 600 | milliliter | |
újkrumpli | 400 | gramm |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002047/small/IMG_8691.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002047/small/IMG_8694.jpg)
3.
só ½ teáskanál • köménymag, darált ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
A húst a hagymához adjuk és hagyjuk kifehéredni. megsózzuk, köményt és piros paprikát adunk hozzá.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002047/small/IMG_8695.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002047/small/IMG_8697.jpg)
5.
... és letakarva, néhai keverés mellet, lassan 1,5 óráig pároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002047/small/IMG_8729.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002047/small/IMG_8700.jpg)
7.
Kis kockákra szeleteljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002047/small/IMG_8701.jpg)
8.
hagyma 50 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002047/small/IMG_8707.jpg)
9.
víz 250 milliliter • só ½ teáskanál
A hagymához hozzáadjuk a burgonyát, és sós vízben 10 percig főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002047/small/IMG_8711.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002047/small/IMG_8714.jpg)
11.
...és vastagon lereszeljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002047/small/IMG_8715.jpg)
12.
só ½ teáskanál
A tököt hozzákeverjük a burgonyához, sózzuk, és letakarva 10 percig pároljuk. Néha keverjük meg.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002047/small/IMG_8722.jpg)
13.
tejföl (10% zsír) 200 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter • finomliszt 20 gramm
A tejfölt összekeverjük a tejjel és a lisztel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002047/small/IMG_8723.jpg)
14.
A habarást hozzáadjuk a tökhöz és felforraljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002047/small/IMG_8725.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002047/small/IMG_8728.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002047/small/IMG_8731.jpg)
Jó étvágyat!