RECEPTEK

Tökfőzelék párolt marhahússal.

Tökfőzelék párolt marhahússal.

Ez a finom tökfőzelék marhahússal nagyon közkedvelt étel. Ez a klasszikus receptet, friss tökből készítettük , amelyet együtt a magjaival reszeltünk le és új burgonyából hogy minél több vitamin maradjon benne.

recept,recept fotó,marhalapocka,újkrumpli,tök,Marhahús,Főzelékek és mártások,Szezonális receptek

Marhahús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt20gramm
hagyma130gramm
kapor-
köménymag, darált¼teáskanál
marhalapocka500gramm
napraforgó olaj4evőkanál
piros paprika, őrölt1teáskanál
1.5teáskanál
tejföl (10% zsír)200gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%50milliliter
tök900gramm
vaj40gramm
víz600milliliter
újkrumpli400gramm

 

Recept

1. 

hagyma 80 gramm  napraforgó olaj 2 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

2. 

marhalapocka 500 gramm

A marhahúst megmossuk és kisebb kockákra szeleteljük fel.

3. 

 ½ teáskanál  köménymag, darált ¼ teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál

A húst a hagymához adjuk és hagyjuk kifehéredni. megsózzuk, köményt és piros paprikát adunk hozzá.

4. 

víz 350 milliliter

Felöntjük vízzel...

5. 

... és letakarva, néhai keverés mellet, lassan 1,5 óráig pároljuk.

6. 

újkrumpli 400 gramm

Az új krumplit megmossuk, késsél egy kicsit lekaparjuk a héját.

7. 

Kis kockákra szeleteljük.

8. 

hagyma 50 gramm  napraforgó olaj 2 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

9. 

víz 250 milliliter   ½ teáskanál

A hagymához hozzáadjuk a burgonyát, és sós vízben 10 percig főzzük.

10. 

tök 900 gramm

A tököt megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk...

11. 

...és vastagon lereszeljük.

12. 

 ½ teáskanál

A tököt hozzákeverjük a burgonyához, sózzuk, és letakarva 10 percig pároljuk. Néha keverjük meg.

13. 

tejföl (10% zsír) 200 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter  finomliszt 20 gramm

A tejfölt összekeverjük a tejjel és a lisztel.

14. 

A habarást hozzáadjuk a tökhöz és felforraljuk.

15. 

vaj 40 gramm

Levesszük a tűzhelyről és vajat keverünk hozzá...

16. 

kapor

...és ízlés szerint a apróra vágott kaprot is adhatunk hozzá.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés