Frankfurti leves
Klasszikus és hagyományos kedvenc.
recept,recept fotó,frankfurti virsli,Húslevesek
Húslevesek
kategóriak
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 600 | gramm | |
finomliszt | 80 | gramm | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
frankfurti virsli | 300 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
majoránna | - | ||
piros paprika, őrölt | 3 | teáskanál | |
sertészsír | 60 | gramm | |
víz | 1.8 | liter |
Recept
2.
hagyma 150 gramm • sertészsír 60 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.
5.
víz 1.8 liter
...felöntjük vízzel és alaposan összekeverjük. A rántást gyakori kevergetés mellett 10 percig főzzük.
6.
A rántáshoz hozzáadjuk a burgonyát és puhára főzzük (kb. 10 perc alatt). A levest sózzuk és időnként megkeverjük.
8.
Hozzáadjuk a leveshez és 10 percig főzzük.
Jó étvágyat!