szakacsreceptek.hu

Frankfurti leves

Frankfurti leves

    

Klasszikus és hagyományos kedvenc.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Húslevesek  

 

1. 

burgonya 600 gramm

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kis kockákra vágjuk.

2. 

hagyma 150 gramm  sertészsír 60 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

3. 

finomliszt 80 gramm

Hozzáadjuk a lisztet és megpirítjuk.

4. 

piros paprika, őrölt 3 teáskanál

Hozzáadjuk a paprikát, összekeverjük...

5. 

víz 1.8 liter

...felöntjük vízzel és alaposan összekeverjük. A rántást gyakori kevergetés mellett 10 percig főzzük.

6. 

A rántáshoz hozzáadjuk a burgonyát és puhára főzzük (kb. 10 perc alatt). A levest sózzuk és időnként megkeverjük.

7. 

frankfurti virsli 300 gramm

A virslit felvágjuk vékony karikákra

8. 

Hozzáadjuk a leveshez és 10 percig főzzük.

9. 

fokhagyma 2 gerezd

Végül hozzáadjuk a préselt fokhagymát...

10. 

majoránna

...és a majoránnát.

Jó étvágyat!

burgonya600gramm
finomliszt80gramm
fokhagyma2gerezd
frankfurti virsli300gramm
hagyma150gramm
majoránna-
piros paprika, őrölt3teáskanál
sertészsír60gramm
víz1.8liter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés