szakacsreceptek.hu

Pacalleves borjú pacalból

     

Lágy és finom pacalleves borjú pacalból a rántás pedig hagyma nélkül készül el.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
Borjú pacal1kilogramm
Finomliszt1.5evőkanál
Fokhagyma4gerezd
Hagyma100gramm
Majoránna2teáskanál
Petrezselyem100gramm
Piros paprika, őrölt2teáskanál
Répa150gramm
Sertészsír1evőkanál
1teáskanál
Víz
Víz2liter
Víz250milliliter
Zeller50gramm

1. 

borjú pacal 1 kg

A borjú pacalt folyó vízben jól átmossuk.

2. 

víz

Egy hideg vizel teli fazékba helyezzük, és fél órán keresztül főzzük.

3. 

víz 2 l  hagyma 100 g  fokhagyma 4 gerezd  répa 150 g  petrezselyem 100 g  zeller 50 g   1 TK

Fél óra után a vizet leöntjük a pacalról, a pacalt újra folyó víz alatt jól átöblítjük, majd vissza helyezzük a fazékba és hideg vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, sózzuk és kb 2 órán keresztül főzzük ( amíg a pacal puha nem lesz).

4. 

A pacalt kivesszük, lehűtjük és felszeleteljük. A mennyiség attól függ hogy milyen sűrű levest szeretnénk készíteni. Ha felmarad a pacal, nyugodtan le is fagyaszhatjuk, és máskor elkészíthetjük.

5. 

A zöldséget kiszedjük és felvágjuk. A pacalt és a zöldséget abba a vízbe helyezzük amelybe másodszorra főtt.

6. 

sertészsír 1 EK  finomliszt 1.5 EK

A lisztet zsíron megpirítjuk.

7. 

piros paprika, őrölt 2 TK

Hozzáadjuk a piros paprikát...

8. 

víz 250 ml

... és felöntjük a pacallével ( esetleg vízzel ). A rántás tovább főzzük...

9. 

majoránna 2 TK 

...és a leveshez öntjük. Felforraljuk, majoránnát adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés