Pacalleves borjú pacalból
Lágy és finom pacalleves borjú pacalból a rántás pedig hagyma nélkül készül el.
recept,recept fotó,borjú pacal,Húslevesek,Laktózmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
borjú pacal | 1 | kilogramm | |
finomliszt | 1.5 | evőkanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 100 | gramm | |
majoránna | 2 | teáskanál | |
petrezselyem | 100 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
répa | 150 | gramm | |
sertészsír | 1 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
víz | - | ||
víz | 2 | liter | |
víz | 250 | milliliter | |
zeller | 50 | gramm |
Recept
3.
víz 2 liter • hagyma 100 gramm • fokhagyma 4 gerezd • répa 150 gramm • petrezselyem 100 gramm • zeller 50 gramm • só 1 teáskanál
Fél óra után a vizet leöntjük a pacalról, a pacalt újra folyó víz alatt jól átöblítjük, majd vissza helyezzük a fazékba és hideg vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, sózzuk és kb 2 órán keresztül főzzük ( amíg a pacal puha nem lesz).
4.
A pacalt kivesszük, lehűtjük és felszeleteljük. A mennyiség attól függ hogy milyen sűrű levest szeretnénk készíteni. Ha felmarad a pacal, nyugodtan le is fagyaszhatjuk, és máskor elkészíthetjük.
5.
A zöldséget kiszedjük és felvágjuk. A pacalt és a zöldséget abba a vízbe helyezzük amelybe másodszorra főtt.
9.
...és a leveshez öntjük. Felforraljuk, majoránnát adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk.
Jó étvágyat!