RECEPTEK

Pacalleves borjú pacalból

Pacalleves borjú pacalból

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Lágy és finom pacalleves borjú pacalból a rántás pedig hagyma nélkül készül el.

recept,recept fotó,borjú pacal,Húslevesek,Laktózmentes

Húslevesek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

borjú pacal

1

850

kilogramm

kcal

finomliszt

1.5

79

evőkanál

kcal

fokhagyma

4

22

gerezd

kcal

hagyma

100

44

gramm

kcal

majoránna

2

21

teáskanál

kcal

petrezselyem

100

63

gramm

kcal

piros paprika, őrölt

2

32

teáskanál

kcal

répa

150

68

gramm

kcal

sertészsír

1

135

evőkanál

kcal

1

0

teáskanál

kcal

0

??

kcal

víz

0

??

kcal

víz

2

0

liter

kcal

víz

250

0

milliliter

kcal

zeller

50

25

gramm

kcal

 

Recept

1. 

borjú pacal 1 kilogramm

A borjú pacalt folyó vízben jól átmossuk.

A borjú pacalt folyó vízben jól átmossuk....

2. 

víz

Egy hideg vizel teli fazékba helyezzük, és fél órán keresztül főzzük.

Egy hideg vizel teli fazékba helyezzük, és fél...

3. 

víz 2 liter  hagyma 100 gramm  fokhagyma 4 gerezd  répa 150 gramm  petrezselyem 100 gramm  zeller 50 gramm   1 teáskanál

Fél óra után a vizet leöntjük a pacalról, a pacalt újra folyó víz alatt jól átöblítjük, majd vissza helyezzük a fazékba és hideg vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, sózzuk és kb 2 órán keresztül főzzük ( amíg a pacal puha nem lesz).

Fél óra után a vizet leöntjük a pacalról, a...

4. 

A pacalt kivesszük, lehűtjük és felszeleteljük. A mennyiség attól függ hogy milyen sűrű levest szeretnénk készíteni. Ha felmarad a pacal, nyugodtan le is fagyaszhatjuk, és máskor elkészíthetjük.

A pacalt kivesszük, lehűtjük és...

5. 

A zöldséget kiszedjük és felvágjuk. A pacalt és a zöldséget abba a vízbe helyezzük amelybe másodszorra főtt.

A zöldséget kiszedjük és felvágjuk. A pacalt...

6. 

sertészsír 1 evőkanál  finomliszt 1.5 evőkanál

A lisztet zsíron megpirítjuk.

A lisztet zsíron megpirítjuk....

7. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál

Hozzáadjuk a piros paprikát...

Hozzáadjuk a piros paprikát......

8. 

víz 250 milliliter

... és felöntjük a pacallével ( esetleg vízzel ). A rántás tovább főzzük...

... és felöntjük a pacallével ( esetleg...

9. 

majoránna 2 teáskanál 

...és a leveshez öntjük. Felforraljuk, majoránnát adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk.

...és a leveshez öntjük. Felforraljuk,...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés