Pacalleves borjú pacalból

Lágy és finom pacalleves borjú pacalból a rántás pedig hagyma nélkül készül el.
recept,recept fotó,borjú pacal,Húslevesek,Laktózmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
| borjú pacal | 1 850 | kilogramm kcal | |
| finomliszt | 1.5 79 | evőkanál kcal | |
| fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
| hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
| majoránna | 2 21 | teáskanál kcal | |
| petrezselyem | 100 63 | gramm kcal | |
| piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
| répa | 150 68 | gramm kcal | |
| sertészsír | 1 135 | evőkanál kcal | |
| só | 1 0 | teáskanál kcal | |
| só | 0 ?? | kcal | |
| víz | 0 ?? | kcal | |
| víz | 2 0 | liter kcal | |
| víz | 250 0 | milliliter kcal | |
| zeller | 50 25 | gramm kcal |
Recept


3.
víz 2 liter • hagyma 100 gramm • fokhagyma 4 gerezd • répa 150 gramm • petrezselyem 100 gramm • zeller 50 gramm • só 1 teáskanál
Fél óra után a vizet leöntjük a pacalról, a pacalt újra folyó víz alatt jól átöblítjük, majd vissza helyezzük a fazékba és hideg vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, sózzuk és kb 2 órán keresztül főzzük ( amíg a pacal puha nem lesz).

4.
A pacalt kivesszük, lehűtjük és felszeleteljük. A mennyiség attól függ hogy milyen sűrű levest szeretnénk készíteni. Ha felmarad a pacal, nyugodtan le is fagyaszhatjuk, és máskor elkészíthetjük.

5.
A zöldséget kiszedjük és felvágjuk. A pacalt és a zöldséget abba a vízbe helyezzük amelybe másodszorra főtt.




9.
...és a leveshez öntjük. Felforraljuk, majoránnát adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!






















