Dinsztelt káposzta sertés virslivel
Finom és a pénztárcát kímélő étel káposztából és sertés virsliből. Köretnek párolt knédlit ajánlunk.
recept,recept fotó,sertésvirsli,fehérkáposzta,Sertéshús,Szlovák receptek
Sertéshús
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | ½ | teáskanál | |
fehérkáposzta | ½ | darab | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | 2 | evőkanál | |
hagyma | 1 | darab | |
köménymag, őrölt | - | ||
napraforgó olaj | - | ||
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertésvirsli | 350 | gramm | |
só | - | ||
víz | 0.3 | liter | |
ételízesítő | - |
Recept
4.
fehérkáposzta ½ darab • köménymag, őrölt • fekete bors, őrölt • ételízesítő • víz 0.2 liter • só
Hozzáadunk vékony csíkokra vágott hagymát, köményt, fűszersót, őrölt fekete borsot, és sózzuk. Felöntjük vízzel, és fedő alatt 20 percig pároljuk.
5.
finomliszt 2 evőkanál • víz 0.1 liter • ecet ½ teáskanál
Amikor a káposzta megpuhul sűrítjük vízben elkevert liszttel és tovább főzzük. A főzés után ecetet adunk hozzá.
6.
Knédlivel tálaljuk.
Jó étvágyat!