Káposzta szalonnával

Káposzta szalonnával reszelt burgonyában.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,zsírszalonna,Sertéshús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1.5 1380 | kilogramm kcal | |
fehérkáposzta | 750 218 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 2 105 | evőkanál kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
köménymag, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
sertészsír | 0 ?? | kcal | |
só | 3 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 192 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
víz | 2 0 | liter kcal | |
zsírszalonna | 250 1600 | gramm kcal |
Recept
1.
fehérkáposzta 750 gramm • só 1 teáskanál • víz 2 liter • köménymag, őrölt 1 teáskanál
Vágjuk össze a káposztát és főzzük sós vízben, köménymaggal 15 percig.

2.
burgonya 1.5 kilogramm
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és finomra reszeljük. Öntsük le belőle a felesleges vizet, és könnyedén nyomkodjuk ki a vizet.


4.
A káposztát leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni, és belekeverjük a szalonnát.

5.
finomliszt 2 evőkanál • tyúk tojás 2 darab • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • fokhagyma 3 gerezd • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter
A burgonyához adjunk lisztet, tojást, sót, borsot, zúzott fokhagymát, tejet és az egészet jól összekeverjük.

6.
Egy mély tepsit (45x35 cm) kenjünk ki zsírral. A burgonya felét egyenletesen terítsük el az alján.

7.
A krumplitésztára rá rakjuk a káposztás masszát.

8.
A krumplitészta másik felét egyenletesen rakjuk a káposztára.

9.
Süssük kb. 1 órán át 190 ° C-on.

10.
Sütés után hagyjuk a káposztát kihűlni fogyasztási hőmérsékletre, vágjuk fel és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!