szakacsreceptek.hu

Káposzta szalonnával

Káposzta szalonnával

    

Káposzta szalonnával reszelt burgonyában.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

fehérkáposzta 750 gramm   1 teáskanál  víz 2 liter  köménymag, őrölt 1 teáskanál

Vágjuk össze a káposztát és főzzük sós vízben, köménymaggal 15 percig.

2. 

burgonya 1.5 kilogramm

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és finomra reszeljük. Öntsük le belőle a felesleges vizet, és könnyedén nyomkodjuk ki a vizet.

3. 

zsírszalonna 250 gramm

A szalonnát vágjuk kockákra, és serpenyőben pirítsuk meg.

4. 

A káposztát leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni, és belekeverjük a szalonnát.

5. 

finomliszt 2 evőkanál  tyúk tojás 2 darab   2 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál  fokhagyma 3 gerezd  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter

A burgonyához adjunk lisztet, tojást, sót, borsot, zúzott fokhagymát, tejet és az egészet jól összekeverjük.

6. 

sertészsír

Egy mély tepsit (45x35 cm) kenjünk ki zsírral. A burgonya felét egyenletesen terítsük el az alján.

7. 

A krumplitésztára rá rakjuk a káposztás masszát.

8. 

A krumplitészta másik felét egyenletesen rakjuk a káposztára.

9. 

Süssük kb. 1 órán át 190 ° C-on.

10. 

Sütés után hagyjuk a káposztát kihűlni fogyasztási hőmérsékletre, vágjuk fel és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

burgonya1.5kilogramm
fehérkáposzta750gramm
fekete bors, őrölt1teáskanál
finomliszt2evőkanál
fokhagyma3gerezd
köménymag, őrölt1teáskanál
sertészsír-
3teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%300milliliter
tyúk tojás2darab
víz2liter
zsírszalonna250gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés