Káposzta szalonnával
Káposzta szalonnával reszelt burgonyában.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,zsírszalonna,Sertéshús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1.5 | kilogramm | |
fehérkáposzta | 750 | gramm | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 2 | evőkanál | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
köménymag, őrölt | 1 | teáskanál | |
sertészsír | - | ||
só | 3 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
víz | 2 | liter | |
zsírszalonna | 250 | gramm |
Recept
1.
fehérkáposzta 750 gramm • só 1 teáskanál • víz 2 liter • köménymag, őrölt 1 teáskanál
Vágjuk össze a káposztát és főzzük sós vízben, köménymaggal 15 percig.
2.
burgonya 1.5 kilogramm
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és finomra reszeljük. Öntsük le belőle a felesleges vizet, és könnyedén nyomkodjuk ki a vizet.
4.
A káposztát leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni, és belekeverjük a szalonnát.
5.
finomliszt 2 evőkanál • tyúk tojás 2 darab • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • fokhagyma 3 gerezd • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter
A burgonyához adjunk lisztet, tojást, sót, borsot, zúzott fokhagymát, tejet és az egészet jól összekeverjük.
6.
Egy mély tepsit (45x35 cm) kenjünk ki zsírral. A burgonya felét egyenletesen terítsük el az alján.
7.
A krumplitésztára rá rakjuk a káposztás masszát.
8.
A krumplitészta másik felét egyenletesen rakjuk a káposztára.
9.
Süssük kb. 1 órán át 190 ° C-on.
10.
Sütés után hagyjuk a káposztát kihűlni fogyasztási hőmérsékletre, vágjuk fel és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!