szakacsreceptek.hu

Káposztás kocka

Tálalhatjuk édesen cukorral és fahéjjal, vagy sósan sóval és pirított szalonnával. A receptben az étel nincs ízesítve, így mindkét változatát elkészíthetjük.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Fehérkáposzta500gramm
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Hagyma150gramm
Kristálycukor1.5evőkanál
Köménymag, őrölt1teáskanál
Olivaolaj3evőkanál
1teáskanál
Tészta- kockák500gramm
Vaj20gramm
Víz2.5deciliter

1. Káposzta elkészítése

fehérkáposzta 500 g

A káposztát vastagabb reszelőn lereszeljük.

Káposzta elkészítése

2. 

hagyma 150 g  olivaolaj 3 EK

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

3. 

 1 TK  kristálycukor 1.5 EK  köménymag, őrölt 1 TK  fekete bors, őrölt ½ TK  víz 2.5 dl

Hozzáadjuk a káposztát, vizet, sót, cukrot, köményt, fűszert, és 15 - 20 percig időnkénti kavarás mellett fedő alatt pároljuk.

4. 

tészta- kockák 500 g  vaj 20 g

A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hideg víz alatt lehűtjük és visszaöntjük a fazékba. Hozzáadjuk a párolt káposztát és vajat.

5. 

Jól összekeverjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés