szakacsreceptek.hu

Káposztás kocka

    

Tálalhatjuk édesen cukorral és fahéjjal, vagy sósan sóval és pirított szalonnával. A receptben az étel nincs ízesítve, így mindkét változatát elkészíthetjük.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fehérkáposzta500gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma150gramm
kristálycukor1.5evőkanál
köménymag, őrölt1teáskanál
olivaolaj3evőkanál
1teáskanál
tészta- kockák500gramm
vaj20gramm
víz2.5deciliter

1. Káposzta elkészítése

fehérkáposzta 500 gramm

A káposztát vastagabb reszelőn lereszeljük.

Káposzta elkészítése

2. 

hagyma 150 gramm  olivaolaj 3 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

3. 

 1 teáskanál  kristálycukor 1.5 evőkanál  köménymag, őrölt 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  víz 2.5 deciliter

Hozzáadjuk a káposztát, vizet, sót, cukrot, köményt, fűszert, és 15 - 20 percig időnkénti kavarás mellett fedő alatt pároljuk.

4. 

tészta- kockák 500 gramm  vaj 20 gramm

A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hideg víz alatt lehűtjük és visszaöntjük a fazékba. Hozzáadjuk a párolt káposztát és vajat.

5. 

Jól összekeverjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés