Káposztás kocka
Tálalhatjuk édesen cukorral és fahéjjal, vagy sósan sóval és pirított szalonnával. A receptben az étel nincs ízesítve, így mindkét változatát elkészíthetjük.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,tészta- kockák,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
fehérkáposzta | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 150 | gramm | |
kristálycukor | 1.5 | evőkanál | |
köménymag, őrölt | 1 | teáskanál | |
olivaolaj | 3 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
tészta- kockák | 500 | gramm | |
vaj | 20 | gramm | |
víz | 2.5 | deciliter |
Recept
2.
hagyma 150 gramm • olivaolaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
3.
só 1 teáskanál • kristálycukor 1.5 evőkanál • köménymag, őrölt 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • víz 2.5 deciliter
Hozzáadjuk a káposztát, vizet, sót, cukrot, köményt, fűszert, és 15 - 20 percig időnkénti kavarás mellett fedő alatt pároljuk.
4.
tészta- kockák 500 gramm • vaj 20 gramm
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hideg víz alatt lehűtjük és visszaöntjük a fazékba. Hozzáadjuk a párolt káposztát és vajat.
5.
Jól összekeverjük.
Jó étvágyat!