Káposztás kocka

Tálalhatjuk édesen cukorral és fahéjjal, vagy sósan sóval és pirított szalonnával. A receptben az étel nincs ízesítve, így mindkét változatát elkészíthetjük.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,tészta- kockák,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
251 g
Adag energiatartalma
445 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
fehérkáposzta | 500 145 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1.5 91 | evőkanál kcal | |
köménymag, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
olivaolaj | 3 396 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tészta- kockák | 500 1800 | gramm kcal | |
vaj | 20 147 | gramm kcal | |
víz | 2.5 0 | deciliter kcal |
Recept

2.
hagyma 150 gramm • olivaolaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

3.
só 1 teáskanál • kristálycukor 1.5 evőkanál • köménymag, őrölt 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • víz 2.5 deciliter
Hozzáadjuk a káposztát, vizet, sót, cukrot, köményt, fűszert, és 15 - 20 percig időnkénti kavarás mellett fedő alatt pároljuk.

4.
tészta- kockák 500 gramm • vaj 20 gramm
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hideg víz alatt lehűtjük és visszaöntjük a fazékba. Hozzáadjuk a párolt káposztát és vajat.

5.
Jól összekeverjük.

Jó étvágyat!